- Side 158 -
...være til hinder for at acceptere bioteknologiske opfindelser og altså heller ikke dyreopfindelser generelt. I sagen om Onco-musen lagde Board of Appeal til grund, at patenteringsforbuddet i art. 53, litra b, kun omfatter »animal varieties«/»certain categories of animals«, dvs. dyreracer, hvorimod »animals as such« ikke er undtaget fra patentering.
(...)
- Side 160 -
Biotekdirektivet forbyder af etiske årsager patent på fremgangsmåder til kloning af mennesker og manipulering af menneskets genetiske identitet m.v., hvilket har fundet tilsvarende udtryk i PTL § 1 b, stk. 3, der generelt kvalificerer dette som stridende mod sædelighed eller offentlig orden.
- Side 163 -
...pkt. 4.2.1, findes regler i EPK art. 52 ff., som svarer til PTL §§ 1-2 – og i virkelighedens verden vil det være hensigtsmæssigt at tilstræbe overensstemmelse mellem Patent- og Varemærkestyrelsens og EPO’s praktisering af patenterbarhedskravene, eftersom retsvirkningerne i Danmark af patenter udstedt efter de to regelsæt umiddelbart vil være de samme.
- Side 168 -
En ansøgning om dansk patent skal indleveres efter forskrifterne i patentloven og patentbekendtgørelsen, jf. bkg. nr. 2111 af 24.11.2021. Er ansøgningen i overensstemmelse med forskrifterne, og findes intet til hinder for udstedelse af patent, vil dette kunne »meddeles« (udstedes) af Patent- og Varemærkestyrelsen som angivet i PTL §§ 19-20.
- Side 171 -
...noget om, hvordan opfindelser inden for det bioteknologiske område kan beskrives i forbindelse med en ansøgning – ikke noget om hvad der overhovedet kan patenteres (idet det sidste er reguleret i PTL §§ 1-1 b). Deponering sker hos en international deponeringsmyndighed i henhold til Budapesttraktaten af 1977, jf. bkg. nr. 2111 af 24.11.2021, kapitel 6.