- Side 328 -
...biologisk materiale«, se art. 3, jf. PTL § 3, stk. 6. Plantesorter og dyreracer kan dog ikke patenteres (art. 4), og det samme gælder »det menneskelige legeme på alle de forskellige stadier af dets opståen og udvikling« (art. 5, stk. 1, jf. PTL § 1 a). Isolerede dele, herunder isolerede gener, kan derimod patenteres, se art. 5, stk. 2, og straks nedenfor.
- Side 369 -
...(svarende til PTL §§ 3-3 b), art. 28 om forbenyttelsesretten (PTL § 4) og art. 29 om konsumption (PTL § 3) (en regel om konsumption svarende til art. 29 findes også i forordning 1257/2012, art. 6). Disse regler svarer i det store og hele til dem, som findes PTL og der henvises derfor ikke til UPC-aftalen i det følgende, medmindre der er tale om særregler.
(...)
- Side 371 -
Eneretten skal som allerede nævnt ses i nær sammenhæng med de indskrænkninger, som er hjemlet ved PTL § 3, og som gennemgås nedenfor. Om de sanktioner, der kan sættes i værk ved krænkelse af eneretten – straf, erstatning mv. – henvises til fremstillingen i kap. VIII.
- Side 374 -
...om opstilling af anlægget. Retten lagde herved også vægt på, at anlægget var blevet markedsført og solgt med henblik på en sådan »samtidig inspektion« af fugl og indvolde, som udgjorde et »kernepunkt« i stridspatentet. Dommen, der er meget konkret begrundet, skal nok anvendes med nogen forsigtighed, jf. Lindgreen/Schovsbo/Thorsen: PTL-kom. s. 215.
- Side 375 -
...er forbudt, eller dette er åbenbart. Udbud med henblik på f.eks. privat brug er således tilladt. Udbud af fremgangsmåder vedrører formentlig kun forhold her i landet. »Anvendelse« omfatter den direkte brug af den patenterede fremgangsmåde og ikke forberedende handlinger mv. Sådanne kan være omfattet af reglen om middelbare krænkelser, se nedenfor d.
- Side 376 -
...omfatter en fleksibel pose og en kassette, som indeholder og fastholder denne pose. Retten fandt, at posen udgjorde et væsentligt element i opfindelsen. Da sagsøgte, som leverede poser der passede til kassetten, måtte antages at vide, at dennes poser kunne anvendes sådan, udgjorde salget af »uoriginale« poser en krænkelse af PTL § 3, stk. 2, 1. pkt.
(...)
- Side 377 -
Salg mv. af dele af en opfindelse, som er sammensat af enkeltdele, vil som det er vist ovenfor a, efter omstændighederne også kunne udgøre en direkte krænkelse, jf. PTL § 3, stk. 1.
- Side 392 -
Begrænsningerne i PTL § 3, stk. 3, omfatter en række vigtige men også ganske forskelligartede forhold: privat brug (a), konsumption (b), forsøg (c), handlinger for at opnå markedsføringstilladelse (d) og tilberedning i et apotek (e).
- Side 393 -
...normalt udelukket. Reglen om privat brug skal desuden ses i lyset af, at patentretten konsumeres for så vidt angår alle de produkter, der lovligt er bragt ud i omsætningen, jf. straks i det følgende. Heraf følger, at man normalt frit kan benytte et patenteret produkt, som er købt på det fri marked, og bl.a. videresælge det (herunder erhvervsmæssigt).
...førstegangs-salg indebærer med andre ord, at patentretten er udtømt; »konsumeret«. Før 1978-ændringen skulle konsumption i dansk ret søges i en aftalekonstruktion, se NU 1963:3 s. 148 f., men med den nuværende ordning er området blevet lovnormeret. Dette betyder bl.a., at man normalt ikke kan aftale sig ud af konsumptionsprincippet – det er »præceptivt«.
- Side 398 -
...have fundet sted med »samtykke« med den konsekvensen, at der ikke er sket konsumption, og patenthaveren dermed vil kunne gøre sin patentretlige eneret gældende i forhold til (selv godtroende) tredjemand, som har købt produktet af licenstageren, og som derfor vil være afskåret fra udbyde, anvende eller besidde produkter, jf. PTL § 3, stk. 1, nr. 1.
- Side 403 -
...for at opnå en markedsføringstilladelse. Reglen vil navnlig få betydning for »kopiproducenter« (»generikaindustrien«), dvs. producenter af medicin, som er identisk med (kopier af) kendte og oftest patenterede lægemidler fremstillet af »originalproducenter« (»innovative producenter«). Også de sidstnævnte virksomheder vil dog kunne benytte reglerne.