Bøger, som nævner Patentloven § 52

Almene principper

- Side 284 -

...patentdokumenterne, er endelig en meget vigtig oplysningskilde inden for de tekniske videnskaber. De er præcise og velsystematiserede, og de følges da også med stor opmærksomhed af de forskningsorienterede virksomheder. Materialet har et betydeligt omfang, men der findes en række både gratis og kommercielle søgeredskaber, se nærmere på PVS’ eller EPOs hjemmesider.

Læs på Jurabibliotek



Forretningshemmeligheder og knowhow

- Side 303 -

...beskaffenhed som en vigtig kilde til teknisk information. Det er bl.a. derfor, at man i USA stiller krav om, at opfindere skulle angive den for så vidt det er ham bekendt »best mode« for udnyttelsen af opfindelsen. Omgåelser af kravet om effektiv information vil i øvrigt efter omstændighederne kunne medføre patentets ugyldighed, jf. PTL § 52, stk. 1, nr. 2.

Læs på Jurabibliotek



»First to file«-princippet

- Side 348 -

...ugyldighedsgrund i en retssag, jf. PTL § 52, eller som grund til omprøvning, jf. § 53 c, se nedenfor H.3. En påstand om krænkelse af et patent vil ofte blive mødt med en påstand fra sagsøgte om, at patentet er ugyldigt, se f.eks. U 2005.3054 Ø, hvor krænkelsessagen endte med, at stridspatentet blev kendt ugyldigt, jf. § 52, jf. nærmere kapitel VIII.E.6.

Læs på Jurabibliotek



Opfindelseshøjde

- Side 355 -

Manglende opfindelseshøjde kan medføre, at et meddelt patent senere kendes ugyldigt, jf. PTL § 52, stk. 1, nr. 1, og § 53 c. Dette kan også ske for et europæisk patent, udstedt af EPO, når det senere anfægtes ved en national domstol.

Læs på Jurabibliotek



Ugyldighed og administrativ omprøvning

- Side 422 -

...gyldighed kan først finde sted, når patentet er udstedt. Dette slog Højesteret fast i U 2014.3533 H. Det kan ifølge denne dom ikke føre til et andet resultat, om søgsmålets rækkevidde bliver begrænset til at angå blot sagens parter (»inter parts«), eller om EPO har meddelt, at man agter at udstede patent. Se tilsvarende SHD af 5.12.2019 (BS-23836/2019).

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 423 -

...ugyldighedssag. Hvis patenthaver har indgivet anmodning om begrænsning til EPO, jf. EPK art. 105 a-c, stilles behandlingen i Danmark i bero, jf. stk. 1, 2. og 3. pkt. Begrænsningen af patentet har virkning fra ansøgningens indleveringsdag, uanset om begrænsningen foretages af den danske patentmyndighed eller af EPO. Om brugen af art. 105 a se U 2010.727 H.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 424 -

...omprøvningsbegæring i bero, indtil en rejst retssag er endeligt afgjort (medmindre begæringen er fremsat af patenthaveren selv, der jo altid er beføjet til at opgive sit patent). Systemet er således lidt anderledes end i indsigelsessager, hvor § 53 a bestemmer, at en eventuel retssag kan stilles i bero, indtil der er truffet endelig afgørelse af patentmyndigheden.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 426 -

...Lovbestemmelsen og dermed ugyldighedsgrundene er harmoniseret med EPK art. 138. Muligheden for at erklære et europæisk patent ugyldigt for Danmark blev udnyttet i U 2010.727 H (VLD opretholdt patentet, og Højesteret traf afgørelse på baggrund af nye oplysninger om den kendte teknik). Enhedspatenter kan kun erklæres ugyldige af Den Fælles Patentdomstol (UPC).

Læs på Jurabibliotek