Ændringsforslag til 2. behandling nr. 2022/2 ÆF2 94 af 01. juni 2023

Link til lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Den fulde tekst

Ændringsforslag stillet den 31. maj 2023 uden for betænkningen

Ændringsforslag

til 2. behandling af

Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love

(Ændringer som følge af barnets lov, initiativret for adopterede børn, adoption uden samtykke fra fødslen, samvær med børn på kvindekrisecentre m.v. og fasttrack for godkendelse af plejefamilier m.v.)

[af social- og boligministeren (Pernille Rosenkrantz-Theil)]:

Til § 4

Af (Karina Adsbøl (DD), Mette Thiesen (DF) og Torsten Geil (ALT):

6) Nr. 2 udgår.

[Præcisering af anvendelsesområdet]

Bemærkninger

Til nr. 6

Efter det i lovforslaget foreslåede § 9, stk. 3, 2. pkt., kan der træffes afgørelse efter adoptionslovens § 9, stk. 3, 1. pkt., om adoption inden barnets fødsel, når der i helt særlige tilfælde er grundlag herfor. Det foreslåede nye 2. pkt. betyder, at Ankestyrelsen inden fødslen vil kunne træffe afgørelse om at frigive barnet til adoption uden samtykke fra forældrene, når der i helt særlige tilfælde er grundlag herfor.

Det foreslås, at det foreslåede § 9, stk. 3, 2. pkt., udgår, således at der ikke kan træffes afgørelse om adoption inden barnets fødsel.

Hvis ændringsforslaget vedtages, vil der til 3. behandling af lovforslaget blive stillet de nødvendige konsekvensændringsforslag.