Sagsforløb nr. 2011/1 LF 151 af 12. april 2012

Link til lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Den fulde tekst
L 151
Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om sygedagpenge, lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. (Mindre intensiv indsats, udvidelse af Beskæftigelsesrådets opgaver m.v.).
Af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen (S)).
Fremsat skr 11/4 12 Tillæg A
Lovf som fremsat 11/4 12 Tillæg A
1.beh 20/4 12 FF
Betænkning 16/5 12 Tillæg B
2.beh 22/5 12 FF
3.beh 24/5 12 FF
Lov nr 476 af 30. maj 2012.
Ordførere: (1.beh) Hans Andersen (V), Leif Lahn Jensen (S), Bent Bøgsted (DF), Nadeem Farooq (RV), Eigil Andersen (SF), Christian Juhl (EL), Joachim B. Olsen (LA), Mai Henriksen (KF).
Ministre: (1.beh) beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen).
Efter 1.beh henvist til Beskæftigelsesudvalget (BEU).
Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.
Loven indeholder bl.a. følgende elementer:
– Dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, modtagere af ledighedsydelse og modtagere af særlig ydelse skal ikke møde op til samtaler i f.eks. jobcenteret og a-kassen og deltage i tilbud, hvis de inden for 6 uger er på vej i ordinær beskæftigelse på fuld tid eller på barsel, efterløn, fleksydelse eller pension. Det samme er tilfældet, hvis de er på arbejdsfordeling eller hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel. Samtalerne kan i stedet ske telefonisk, digitalt eller pr. brev.
– Sygedagpengemodtagere skal ikke møde personligt op til opfølgningssamtaler eller deltage i tilbud, hvis de inden for 6 uger forventes fuldt raskmeldte og på vej tilbage i job eller forventes at gå på barsel. Samtalerne kan i stedet ske telefonisk, digitalt eller ved brev.
– Reglerne om mindre intensiv indsats gælder også kontanthjælpsmodtagere, der er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven.
Loven er et led i udmøntningen af aftalen fra den 4. maj 2011 om at forenkle beskæftigelsesindsatsen, som er indgået mellem den daværende regering (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.
Afstemning:
Vedtaget
111 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF)
0 stemmer imod forslaget
0 stemmer hverken for eller imod forslaget