Bemærk, at § 7 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 7, om det har en betydning.
- Side 225 -
...er omfattet af repatrieringslovens § 10, stk. 1, nr. 4, dvs. på tidspunktet for repatrieringen er fyldt 55 år, opfylder betingelserne for at modtage førtidspension eller er fyldt 50 år og på grund af sin helbredstilstand eller lignende forhold må antages ikke at kunne skaffe sig et forsørgelsesgrundlag i hjemlandet eller det tidligere opholdsland.
- Side 230 -
Det gælder generelt, at det er en betingelse for at modtage støtte til repatriering, at udlændingen ikke selv råder over de fornødne midler hertil, jf. repatrieringslovens § 7, stk. 1. Der må her foretages en konkret vurdering baseret på den enkelte udlændings forhold. Er der tale om en familie, skal familiens økonomiske forhold vurderes samlet.
(...)
...kapitalpension m.v., på op til 50.000 kr. for enlige og op til 100.000 kr. for ægtefæller.6262. Der er hermed lagt op til, at formuevurderingen efter repatrieringsloven sker på samme måde som formuevurderingen efter lov om aktiv socialpolitik, se dennes § 15. Hvis udlændingen har formue, der overstiger disse grænser, fratrækkes det overskydende for-
- Side 231 -
Der kan ifølge repatrieringslovens § 7, stk. 2, nr. 1, ydes hjælp til udgifter til rejsen fra Danmark til hjemlandet eller det tidligere opholdsland.
- Side 232 -
...tale om et ægtepar eller en familie, kan de således kombinere mulighederne, således at f.eks. den ene ægtefælle vælger transport af personlige ejendele, mens den anden ægtefælle vælger at modtage støttebeløbet til køb af bohave. Hvis der er tale om transport, skal det ske billigst muligt og kan foregå med f.eks. luftfragt, skib, tog, lastvogn m.v.
- Side 233 -
Det følger af repatrieringslovens § 7, stk. 1, nr. 4, at der kan ydes hjælp til etablering i hjemlandet eller det tidligere opholdsland med indtil 146.639 kr. pr. person, der er fyldt 18 år, og med indtil 44.723 kr. pr. person, der ikke er fyldt 18 år.
(...)
- Side 234 -
...tidligere opholdsland, således at det modvirkes, at en udlænding, der reelt ønsker at repatriere, må opgive på baggrund af økonomiske forudsætninger. På den anden side kommer størstedelen af beløbet fortsat først til udbetaling efter et år eller for flygtningens vedkommende efter fortrydelsesfristens udløb, hvorved misbrug af ordningen forebygges.
Således fremgår det af repatrieringslovens § 7, stk. 2, nr. 3, at der kan ydes hjælp på højest 16.976 kr. til transport af er-
(...)
- Side 235 -
...økonomisk grundlag. Det er en betingelse, at udstyret er egnet til at fremme udlændingens beskæftigelsesmuligheder. I det hele skal denne støttemulighed sikre, at udlændinge i den arbejdsdygtige alder får mulighed for at starte et erhverv i hjemlandet eller det tidligere opholdsland og dermed styrker et fremtidigt økonomisk fundament efter repatriering.
- Side 236 -
...repatriering samt at tilskynde kommunerne til at styrke vejledningen af flygtninge og indvandrere om muligheden for repatriering. Et af tiltagene i lovændringen var en øget støtte til udgifter til sygeforsikring. Tidligere kunne der kun ydes støtte til udgifter i ét år. Det er en forudsætning, at der ikke på anden måde er etableret en sådan forsikring.
(...)
- Side 237 -
...dog ske på baggrund af et tilbud om forsikring.7777. Detaljerne om udbetalingsmåden fremgår også af den »Orienteringsskrivelse om ændringer af repatrieringsloven og udlændingeloven som følge af vedtagelse af lovforslag L 174 i Folketinget den 2. juni 2017«, som Udlændinge- og Integrationsministeriet udsendte til samtlige kommuner den 29. juni 2017.
(...)
- Side 238 -
...af hjælp til behandlingsudgifter efter fortrydelsesfristens udløb. For andre udlændinge udbetales den resterende del af hjælp til behandlingsudgifter 12 måneder efter udrejsen af Danmark, jf. i det hele repatrieringslovens § 7, stk. 5, 3. og 4. pkt. Der er ikke noget krav om, at personen skal fremlægge dokumentation for afholdte behandlingsudgifter.
(...)
- Side 239 -
...tidligere opholdsland. Hvis medicinen har begrænset holdbarhed, kan udgifterne til indkøb af medicinen i hjemlandet dog dækkes ved forudbetaling. Det er en betingelse for at dække udgifter til nødvendig lægeordineret medicin, at personen ved en lægeerklæring dokumenterer at have behov for medicinen i den pågældende periode.8282. Se vejledningen, pkt. 7.9.
(...)
Efter repatrieringslovens § 7, stk. 2, nr. 8, kan der ydes støtte til udgifter på op til 7.165 kr. til medbragte nødvendige personlige hjælpemidler til højst et års forbrug eller til andre hjælpemidler eller nødvendige vaccinationer.
- Side 240 -
...repatriere på grund af udfordringer med skolesystemet i hjemlandet eller det tidligere opholdsland. Udfordringer, som bl.a. kan bestå i økonomiske udgifter i forbindelse med skolegangen, herunder til skoleuniform, lærematerialer og gebyrer. Hjælpen ydes pr. barn, og der er ikke loft over, til hvor mange børn en familie kan ydes hjælp til udgifter til
(...)
- Side 241 -
...indmeldelsesgebyr eller en skriftlig erklæring fra skolen. For udlændinge, der har fortrydelsesret efter udlændingelovens § 17 a, stk. 1 eller 2, udbetales den resterende del af hjælp til udgifter til skolegang efter fortrydelsesfristens udløb. For andre udlændinge udbetales den resterende del af hjælp til skoleudgifter 12 måneder efter udrejsen af Danmark.
- Side 242 -
Det fremgår af repatrieringslovens § 7, stk. 2, nr. 109090. Bestemmelsen indsat ved lov nr. 739 af 8. juni 2018, som omhandlede styrkede incitamenter til at repatriere samt systematisk kommunal vejledningspligt., at der kan ydes hjælp til udgifter til anskaffelse af nationalitetspas eller andre rejsedokumenter på højst 10.739 kr.9191. 2022-niveau.
- Side 289 -
...hinder for, at en udlænding på ny kan søge om hjælp efter repatrieringslovens regler. Baggrunden for, at udlændingen er vendt tilbage til Danmark efter opholdet i hjemlandet eller det tidligere opholdsland og derefter ønsker at repatriere på ny, er uden betydning.224224. Se vejledning nr. 10044 af 2. december 2021 til repatrieringsloven, pkt. 7.1.3.
- Side 294 -
...strafferetlig retsfølge, der indebærer eller giver mulighed for frihedsberøvelse, jf. § 9 a, stk. 2.238238. En udlænding, der efter at have modtaget hjælp til repatriering vender tilbage til Danmark med henblik på gennemførelse af strafforfølgning eller fuldbyrdelse af straf, kan ikke på ny modtage hjælp til repatriering, jf. repatrieringslovens § 7, stk. 5.
(...)
- Side 295 -
Således fremgår det af repatrieringslovens § 7, stk. 2, at
(...)
- Side 296 -
...afsiges endelig dom. Er der på tidspunktet for udbetaling af den sidste del af hjælp til repatriering sket domfældelse ved endelig dom for en lovovertrædelse, der er nævnt i udlændingelovens § 22, nr. 4-9, eller fører sigtelsen til domfældelse ved endelig dom, bortfalder den sidste del af hjælpen til repatriering, jf. repatrieringslovens § 7, stk. 4.
(...)
- Side 297 -
...repatrieringslovens § 7, stk. 3, at kommunalbestyrelsen indhenter oplysninger fra politiet til brug for afgørelsen om hjælp til repatriering, herunder om ansøgeren er sigtet for en lovovertrædelse, der er registreret i Kriminalregisteret. Det samme gælder for så vidt angår en afgørelse om reintegrationsbistand, jf. repatrieringslovens § 10, stk. 5.