Bøger, som nævner Retsplejeloven § 1018

2) Nogle illustrative sager om borgeres status som enlig forsørger

- Side 250 -

...byretten under vidneansvar. Ombudsmanden fandt dog ikke, at der kunne rettes kritik mod myndighederne i anledning af, at et sådant forhør ikke blev afholdt. Han henviste til, at dette oplysningsskridt er usædvanligt i praksis, og at det måtte kræve særligt tungtvejende grunde, for at myndighederne var forpligtet til at gennemføre et sådant forhør.

Læs på Jurabibliotek



4) Høring

- Side 275 -

...for at behandle sagen. Dette gælder også oplysninger om en persons rent private forhold og andre fortrolige oplysninger, ligesom myndigheden kan indhente lægejournaler, sygehusjournaler eller udskrifter heraf. Myndigheden kan forlange, at der optages retsligt forhør i overensstemmelse med retsplejelovens § 1018, hvis oplysningerne ikke videregives.

Læs på Jurabibliotek



7) Indenretligt forhør

- Side 290 -

Hvis de instanser, der efter retssikkerhedslovens § 11 a, stk. 1, er forpligtede til at udlevere oplysninger, ikke videregiver dem, kan der optages retligt forhør i overensstemmelse med retsplejelovens § 1018, der har følgende indhold:

Læs på Jurabibliotek

(...)

Retsplejelovens § 1018

Læs på Jurabibliotek

(...)

...nævnes også i den sociale retssikkerhedslovs § 20, stk. 2, i forbindelse med børn og unge-udvalgets behandling af sager. Ifølge denne bestemmelse leder dommeren møderne i udvalget og påser, at der er foretaget de nødvendige undersøgelser. Som et led i denne beføjelse kan dommeren forlange at der optages et retsligt forhør efter retsplejelovens § 1018.

Læs på Jurabibliotek