Bøger, som nævner Retsplejeloven § 1018

Bedømmelsen af oplysninger

- Side 249 -

...antage, at kvinden havde modtaget boligstøtte mod bedre vidende eller havde afgivet urigtige oplysninger. Ombudsmanden henstillede derfor til det sociale nævn, at det genoptog sagen og tog stilling til, om kvinden kunne anses for at opfylde de subjektive betingelser for at blive pålagt et krav om tilbagebetaling. Se også U 2005.21 V og U 2005.3364 H.

Læs på Jurabibliotek



§ 11 a

- Side 263 -

...for at behandle sagen. Dette gælder også oplysninger om en persons rent private forhold og andre fortrolige oplysninger, ligesom myndigheden kan indhente lægejournaler, sygehusjournaler eller udskrifter heraf. Myndigheden kan forlange, at der optages retsligt forhør i overensstemmelse med retsplejelovens § 1018, hvis oplysningerne ikke videregives.

Læs på Jurabibliotek



Krav på udlevering af oplysninger

- Side 269 -

...gælder kun i forhold til de myndigheder m.v., som myndigheden kan forlange oplysninger fra efter § 11 a, stk. 1. Der kan ikke optages retsligt forhør af den borger, der har søgt om eller har fået tildelt hjælp, ligesom myndigheden ikke kan foretage retsligt forhør af en borger, over for hvem myndigheden har rejst en sag om tilbagebetaling af en ydelse.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 3. Oplysninger til brug for stikprøvekontrol i pensionssager

- Side 276 -

...jf. henvisningen i bestemmelsen til, at kommunerne kan forlange at få oplysningerne. Dette krav svarer til forpligtelsen til at udlevere oplysninger efter § 11 a, stk. 1, dog med den undtagelse, at myndigheden efter § 11 a, stk. 3, ikke kan forlange, at der foretages retsligt forhør efter retsplejelovens § 1018, hvis oplysningerne ikke videregives.

Læs på Jurabibliotek