- Side 344 -
Disse former er sidestillede, idet der dog ikke kan anvendes telefonforkyndelse, medmindre dette sker over for den pågældende selv, jf. retsplejelovens § 156 a. Ved forkyndelse over for en juridisk person kan der dermed ikke anvendes telefonforkyndelse, jf. retsplejelovens § 155, stk. 2.
- Side 347 -
...telefonforkyndelse anses meddelelsen for forkyndt, hvis personen vedkender sig at være den person, der skal ske forkyndelse for, og personen må antages at have forstået telefonsamtalen, jf. retsplejelovens § 156 a. Hvis personen, der skal forkyndes for, ikke taler dansk eller et andet sprog, som tales af den, der skal foretage telefonforkyndelsen, kan forkyndelse
(...)
- Side 348 -
...forkyndelsesform må derfor anvendes i stedet, jf. U 2021.2857 Ø. Forkyndelsen anses for sket den dag, meddelelsen telefonisk gives den pågældende, jf. retsplejelovens § 156 a. Det forudsættes, at der fra domstolene foretages en kontrol af, hvem den pågældende person er, såfremt denne ikke vil oplyse sin identitet, så skal der anvendes en anden forkyndelsesform.
(...)
...herefter bestod en sådan usikkerhed om, hvorvidt betalingspåkravet kunne anses for lovligt forkyndt over for A forud for kravets 2. påtegning den 31. marts 2020, at der ikke var det fornødne grundlag for at fremme sagen som sket. Landsretten ophævede derfor fogedrettens kendelse om fremme af sagen og hjemviste sagen til fornyet behandling ved fogedretten.