- Side 344 -
De nærmere regler om postforkyndelse og stævningsmandsforkyndelse findes i retsplejelovens § 157.
(...)
Retsplejelovens § 157: For postforkyndelse og stævningsmandsforkyndelse gælder følgende regler:
(...)
- Side 345 -
...157, stk. 1, nr. 2. I FM 2014.70 var forkyndelse til en fogedsag var der sket lovlig forkyndelse over for en i England bosat person, der opholdt sig i Danmark i forbindelse med en anden fogedsag. I FM 2023.184 blev et betalingspåkrav anset for at være lovligt forkyndt, da det var sat i hoveddøren, da skyldneren var hjemme og ikke ville åbne døren.
(...)
Bestemmelsen regulerer således, både for hvem og hvor forkyndelse kan ske. Forkyndelse kan ikke ske over for en person, der ikke er fyldt 18 år, jf. retsplejelovens § 157, stk. 2.
- Side 346 -
...for personkredsen. Derudover kan der ske forkyndelse over for de ansatte i virksomheden. Denne bestemmelse finder anvendelse for enhver juridisk person, herunder aktie-, anparts- og andelsselskaber, interessentskaber, foreninger, fonde, boer, kommuner, regioner og statslige myndigheder.33. Enkeltmandsvirksomheder er omfattet af retsplejelovens § 157.
- Side 349 -
...opholdsstedet, ligesom forkyndelse kan ske på den pågældendes arbejdssted over for arbejdsgiveren eller dennes repræsentant eller, for så vidt angår selvstændige næringsdrivende, på den pågældendes kontor, værksted eller forretningslokale over for personer, der er ansat i virksomheden. I disse tilfælde kan forkyndelse dog ikke ske for personer under 18 år.