Bemærk, at § 225 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 225, om det har en betydning.
- Side 240 -
...uden for UPC’s kompetence, jf. udtrykkeligt aftalens artikel 32, stk. 2. Ligeledes berøres sager vedrørende nationale brugsmodeller ikke af UPC-aftalen. Sådanne sager skal fortsat anlægges ved de nationale domstole, hvilket som altovervejende hovedregel vil sige Sø- og Handelsretten for Danmarks vedkommende, jf. retsplejelovens § 225, stk. 2, nr. 3.
- Side 269 -
...stk. 1, der anlægges i overgangsperioden, anlægges i overensstemmelse med retsplejelovens almindelige regler, hvilket vil sige, at det er retsplejelovens regler om saglig og stedlig kompetence, der finder anvendelse. Dette indebærer, at sådanne søgsmål som hovedregel vil blive anlagt ved Sø- og Handelsretten, jf. retsplejelovens § 225, stk. 2, nr. 4.
(...)
- Side 270 -
...principielt er mulighed for at indbringe sagen for en hvilken som helst dansk byret i overensstemmelse med hovedreglen i retsplejelovens § 224, selvom de fleste sager i praksis anlægges ved Sø- og Handelsretten i overensstemmelse med den fakultative mulighed herfor i retsplejelovens § 225, stk. 2, nr. 4. I overgangsperioden kan UPC, for så vidt angår europæ-
- Side 309 -
...nr. 4. Fravalgsordningen er ikke direkte nævnt i retsplejeloven, men det fremgår af § 225 a, stk. 1, at retssager der er omfattet af UPC-aftalen anlægges ved UPC. Hvis UPC’s kompetence er blevet fravalgt i overensstemmelse med artikel 83, stk. 3, er patentet ikke længere omfattet af aftalen, og kompetencen falder derfor tilbage på de danske domstole.