Bøger, som nævner Retsplejeloven § 253

Oversigt

- Side 37 -

...anke af domme, hvor familieretten alene har afgjort spørgsmål om samvær, jf. retsplejelovens § 453, stk. 1 og 2, jf. herom afsnit 2.2 nedenfor.– Anke af byretsdomme i sager om tvangsfjernelse mv., jf. § 149 i barnets lov, jf. herom afsnit 2.3 nedenfor.– Anke af byretsdomme som deldomme, jf. retsplejelovens § 253, stk. 4, jf. herom afsnit 4 nedenfor.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 38 -

...kendelser og beslutninger om sagsomkostninger og salær efter 50.000 kr.s-reglen, jf. retsplejelovens § 584 a, jf. herom afsnit 5.2 nedenfor.– Kære af Sø- og Handelsrettens delafgørelser, kendelser og beslutninger, jf. retsplejelovens § 392 a, jf. herom afsnit 6 nedenfor.– Kære af en række af skifterettens afgørelser, jf. herom afsnit 3.2, 3.4, 4 og 6.

Læs på Jurabibliotek



Overordnet om § 389 a

- Side 73 -

...afgøres efter § 253, om appel forudsætter tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, ligesom det i givet fald er kriterierne i denne bestemmelse, der styrer, om tilladelse skal meddeles. Til gengæld har selve beslutningen om, hvorvidt en del af sagen skal udskilles til særskilt behandling efter § 253, karakter af en afgørelse, der omfattes af § 389 a.

Læs på Jurabibliotek



Sagstyperne

- Side 99 -

...gælder de almindelige regler om kærebegrænsning i § 253, stk. 4, i retsplejeloven vedrørende fuldbyrdelse af særskilte afgørelser vedrørende modkrav eller krav, over for hvilke der er rejst modkrav, og § 389 a i retsplejeloven vedrørende kendelser og andre beslutninger, der afsiges af byretten under hovedforhandlingen eller under dennes forberedelse.

Læs på Jurabibliotek



Indledning

- Side 127 -

Det kræver Procesbevillingsnævnets tilladelse at appellere byrettens delafgørelse, der ikke kan fuldbyrdes, jf. retsplejelovens § 253, stk. 4 og 5, jf. stk. 3. Det gælder både for deldomme og for delafgørelser truffet ved kendelse.

Læs på Jurabibliotek



Appelbegrænsningsreglens rækkevidde

- Side 134 -

...ansatte i Kriminalforsorgen. Afgørelsen blev stadfæstet af landsretten med følgende begrundelse: »Da byrettens afgørelse om at afvise sagen for så vidt angår [polititjenestemændene] skulle have været truffet ved dom, kan der ikke i medfør af retsplejelovens § 253, stk. 4, jf. stk. 3, stilles krav om Procesbevillingsnævnets tilladelse til kæremålet.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Procesbevillingsnævnet har tilladt, at afgørelsen indbringes særskilt. Ved skifterettens deldom var der truffet særskilt afgørelse om afvisning af et af A fremsat modkrav, og der var allerede af denne grund ikke tale om en afgørelse, der kunne fuldbyrdes. Da skifterettens deldom endvidere ikke afsluttede rettens behandling af sagen, og da der ikke forelå

Læs på Jurabibliotek