Bøger, som nævner Retsplejeloven § 260

Bemærk, at § 260 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 260, om det har en betydning.

Rettergangsfuldmagt

- Side 106 -

Enhver har lov til at gå i retten for sig selv. Parterne kan dog under fogedsagen lade sig repræsentere af en rettergangsfuldmægtig, jf. retsplejelovens § 260, stk. 1.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...ægtefæller, nært pårørende (f.eks. søskende, svogre, forældre eller børn), personer, der tilhører samme husstand (f.eks. samlever) og ansatte, der er ansat for mere end en måned og – når parten ikke selv er advokat – ikke ansat med det særlige hverv for øje at møde i retten, berettigede til at give møde for parterne, jf. retsplejelovens § 260, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 107 -

Efter retsplejelovens § 260, stk. 5, kan en part i udlægssager – uanset om der foreligger en tvist eller ej, men ikke i tvangsauktionssager, jf. U 2009 1312 V – lade sig repræsentere af andre rettergangsfuldmægtige end advokater og beslægtede mv.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...nævnte mødeberettigede personer, jf. retsplejelovens § 261, stk. 2. Hvis andre end advokater møder som rettergangsfuldmægtige, skal den mødende som hovedregel straks kunne dokumentere, at han er blevet bedt om at forestå sagen for rekvirenten, jf. retsplejelovens § 265, stk. 3, og at evt. at der er en relation omfattet af retsplejelovens § 260, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek



Skyldners mødepligt

- Side 119 -

...Fogeden kan i medfør af retsplejelovens § 494, stk. 1, pålægge skyldneren at møde personligt. Har fogedretten ikke pålagt skyldneren at møde personligt, kan han møde ved rettergangsfuldmægtig.193193. Se f.eks. U2000.2197. Er skyldneren pålagt at møde personligt, kan han ikke møde ved rettergangsfuldmægtig, men nok sammen med en rettergangsfuldmægtig.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...skyldner/rekvisitus indsigelser mod sagens forløb, kan kun advokater møde for skyldneren, jf. retsplejelovens § 260, stk. 10. Dette betyder, at interesseorganisationer, lejerforeninger o. lign. ikke kan møde for skyldneren og fremsætte indsigelser. Sådanne organisationer kan dog møde som bisiddere, men har som bisidder ikke adgang til at føre ordet for skyldneren.

Læs på Jurabibliotek