Bemærk, at § 260 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 260, om det har en betydning.
- Side 515 -
...underskrives af kreditor eller en rettergangsfuldmægtig. Her er det vigtigt at notere sig, at kreditor kan benytte sig af stort set hvilken som helst rettergangsfuldmægtig, modsat de almindelige regler om rettergangsfuldmagt i retsplejelovens § 260, stk. 1-3, jf. stk. 5. Det er endvidere vigtigt at være opmærksom på, at såfremt betalingspåkravet overgår
(...)
- Side 516 -
...civilsagsbehandling, skal der efter omstændighederne skiftes rettergangsfuldmægtig, idet de almindelige rettergangsfuldmagtsregler i retsplejelovens § 260, stk. 1-3, gælder for almindelige civile sager, hvorimod den mere lempelige regel, hvorefter stort set hvem som helst kan være rettergangsfuldmægtig også gælder for behandlingen af småsager, jf. § 260, stk. 5.
- Side 521 -
...stk. 5. Det er vigtigt at være opmærksom på, at såfremt småsagen løftes ud af småsagsprocessen og overgår til behandling efter de almindelige civilprocessuelle regler, skal der efter omstændighederne skiftes rettergangsfuldmægtig, idet de almindelige rettergangsfuldmagtsregler i retsplejelovens § 260, stk. 1-3, gælder for almindelige civile sager.
- Side 529 -
...er advokater eneberettigede til at give møde i de almindelige civile sager, jf. retsplejelovens § 260. Der kan dog også mødes ved andre – nærmere bestemt dem, der er anført i § 260, stk. 3 ff. Der er altså betydelig snævrere grænser for, hvem en part i en almindelig civil sag kan lade sig repræsentere af end i sager, der verserer i småsagsprocessen.