Retten indkalder parterne til et forberedende møde, medmindre retten finder det overflødigt. Retten angiver i indkaldelsen, hvilke spørgsmål der særligt skal drøftes på mødet, herunder
-
1) parternes stilling til sagens faktiske og retlige omstændigheder,
-
2) tilrettelæggelse af og tidsrammerne for en eventuel yderligere forberedelse,
-
3) tidspunktet for forberedelsens slutning og
-
4) tidspunktet for hovedforhandlingen
-
samt eventuelt
-
5) formalitetsindsigelser,
-
6) henvisning af sagen til landsretten eller Sø- og Handelsretten, jf. §§ 226 og 227,
-
7) kollegial behandling, jf. § 12, stk. 3,
-
8) medvirken af sagkyndige, jf. § 20,
-
9) udsættelse af sagen, herunder for at afvente en administrativ eller retslig afgørelse, der vil kunne få indflydelse på sagens udfald, jf. § 345,
-
10) forelæggelse af præjudicielle spørgsmål for De Europæiske Fællesskabers Domstol,
-
11) opfordringer til en part om at meddele faktiske oplysninger,
-
12) anmodninger om pålæg om at fremlægge dokumenter eller andre beviser, jf. §§ 298-300,
-
13) anmodninger om syn og skøn, jf. § 196, tilladelse til bevisførelse efter § 209 a eller indhentelse af sagkyndige erklæringer eller udtalelser fra organisationer eller myndigheder,
-
14) formulering af spørgsmål til skønsmænd, jf. § 197, sagkyndige, organisationer eller myndigheder,
-
15) indhentelse af skriftlige parts- eller vidneerklæringer, jf. § 297,
-
16) afhøringer af parter eller vidner før hovedforhandlingen, jf. § 340,
-
17) omkostninger, som sagen vil kunne give anledning til,
-
18) hovedforhandlingens tilrettelæggelse,
-
19) forligsmægling og
-
20) alternativ konfliktløsning, herunder retsmægling.
Stk. 2 Hver af parterne skal så vidt muligt give møde ved en person, der er bemyndiget til at træffe bestemmelse med hensyn til sagen. Hver af parterne skal dog give møde ved en person, der er bemyndiget til at træffe bestemmelse om spørgsmål af processuel karakter.
Stk. 3 Dokumenter, som agtes påberåbt, skal så vidt muligt en uge før det forberedende møde sendes til retten, hvis dette ikke er sket tidligere. Retten kan, når det er nødvendigt af hensyn til drøftelserne på det forberedende møde, pålægge parterne at meddele deres foreløbige stillingtagen til bestemte problemstillinger. Parterne skal tillige oplyse, hvilke beviser der i øvrigt agtes ført. For vidner, som parterne ønsker ført, skal angives et tema for, hvad vidnet skal forklare om, og en begrundelse for, hvorfor vidnet ønskes ført.
Stk. 4 Anmodninger om bevisførelse, der forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, skal fremsættes senest i det forberedende møde eller, hvis et sådant møde ikke afholdes, senest 4 uger efter rettens meddelelse om, at der ikke skal holdes et forberedende møde.
Stk. 5 I det forberedende møde bringes parternes stilling til sagens faktiske og retlige omstændigheder på det rene, og det søges derunder klargjort, hvilke omstændigheder der ikke bestrides, og hvilke der skal være genstand for bevisførelse. Parterne redegør desuden for, hvilke drøftelser der forud for udtagelse af stævning har været mellem parterne, herunder om muligheden for forlig. Retten kan pålægge parterne at redegøre for, hvilke initiativer der har været i sagen forud for det forberedende møde. I det forberedende møde skal retten endvidere efter drøftelse med parterne så vidt muligt fastlægge sagens videre forløb, herunder tidsrammerne for en eventuel yderligere forberedelse. Retten skal endvidere så vidt muligt fastsætte tidspunktet for hovedforhandlingen.
Stk. 6 Retten kan tillade, at en part eller rettergangsfuldmægtig deltager i det forberedende møde ved anvendelse af telekommunikation, medmindre sådan deltagelse er uhensigtsmæssig.