Bøger, som nævner Retsplejeloven § 41e

Bemærk, at § 41e blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 41e, om det har en betydning.

Undtagelse af oplysninger fra aktindsigt

- Side 39 -

...indeholder oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold eller virksomheders erhvervshemmeligheder, jf. herom kapitel 7.4 nedenfor. Det bemærkes, at der altid skal ske anonymisering med hensyn til forurettedeforurettedei straffesager om seksualforbrydelser og med hensyn til lægdommerelægdommerei straffesager, jf. § 41 e, stk. 4, 2. og 3. pkt.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...straffesagerstraffesagerfor så vidt angår de påsigtede forhold, da det vil gøre aktindsigt i domme og kendelser i straffesager meningsløs. 53 53.Folketingstidende 2003-04, tillæg A, side 629. Med hensyn til sigtede eller tiltalte lægger forarbejderne endvidere op til, at der normalt ikke bør ske anonymisering i medfør af retsplejelovens § 41 e, stk. 4.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 40 -

...ægteskabssagerægteskabssagerefter retsplejelovens kapitler 42-42 a, slet ikke er omfattet af reglerne om aktindsigt for enhver i domme og kendelser, jf. retsplejelovens § 41 b, stk. 2, nr. 1. I straffesager skal der altid ske anonymisering med hensyn til forurettede i straffesager om seksualforbrydelser, jf. retsplejelovens § 41 e, stk. 4, 3. pkt.

Læs på Jurabibliotek



Aktindsigt i en doms konklusion

- Side 44 -

...nedenfor. Det fremgår imidlertid af forarbejderne, at der som altovervejende hovedregel ikke vil være grund til at foretage anonymiseringanonymiseringi forbindelse med aktindsigt i domskonklusioner, men at det dog ikke kan udelukkes, at der i ekstraordinære situationer vil kunne være behov herfor. 64 64.Folketingstidende 2003-04, tillæg A, side 641.

Læs på Jurabibliotek



Offentlig gengivelse af domme og kendelser i straffesager

- Side 49 -

...således ikke nødvendigvis kravet om anonymisering efter § 1017 d i forbindelse med offentliggørelse af dommen eller kendelsen, og selv om afgørelsen er anonymiseret i forbindelse med meddelelse af aktindsigt, kan der således være behov for yderligere anonymisering, før afgørelsen gengives offentligt. 80 80.Folketingstidende 2003-04, tillæg A, side 663.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 50 -

...selvstændig forpligtelse til at sikre, at afgørelsen er tilstrækkeligt anonymiseret med hensyn til de pågældende personer. Den, der offentliggør dommen, kan således ikke – og heller ikke i relation til et eventuelt strafansvar efter § 1017 d, stk. 1, 2. pkt. – forlade sig på, at afgørelsen er blevet anonymiseret i forbindelse med meddelelsen af aktindsigt.

Læs på Jurabibliotek