Bøger, som nævner Retsplejeloven § 477e

Rubrik 7 – Rekvirentens valgmuligheder

- Side 231 -

...5. Fordringshaveren skal derudover tage stilling til, hvad der skal ske, såfremt skyldneren ikke fremsætter indsigelser. Fordringshaveren kan vælge at få betalingspåkravet retur med rettens påtegning om, at skyldneren ikke rettidigt har fremsat indsigelser. Betalingspåkravet har samme retskraft som en dom, jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 3, og kan

Læs på Jurabibliotek



Berigtigelse grundet fogedrettens fejl

- Side 236 -

...Betalingspåkravet blev herefter forkyndt for skyldneren, som ikke fremkom med indsigelser. Der blev herefter givet 2. påtegning efter retsplejelovens § 477 e, stk. 2, den 15. december 2006. Også her var kravet opgjort til 355,47 kr. Fordringshaveren blev herefter opmærksom på problemet og anmodede om berigtigelse af påtegningerne i medfør af retsplejelovens § 221.

Læs på Jurabibliotek



Indsigelser – retsplejelovens § 477 e-f

- Side 238 -

Når betalingspåkravet er forkyndt for skyldner, har denne 14 dage til at fremkomme med indsigelser til fogedretten, jf. retsplejelovens § 477 e.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Retsplejeloven § 477 e: Hvis skyldneren har indsigelser mod kravet, skal skyldneren skriftligt give fogedretten meddelelse herom inden 14 dage fra forkyndelsen af betalingspåkravet. Såfremt forkyndelsen sker i udlandet, på Færøerne eller i Grønland, er fristen dog 4 uger.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 239 -

...at dette skal tillægges retskraft. Dette betyder, at det ikke er muligt for nogen af parterne at anlægge retssag om det samme krav på et senere tidspunkt. Betalingspåkravet udgør endvidere et særligt retsgrundlag i forhold til forældelse. Den videre behandling af betalingspåkravet afhænger af de valg, som fordringshaveren har foretaget i påkravet.

Læs på Jurabibliotek



Hvornår foreligger der en indsigelse

- Side 240 -

...under og ikke andet. Landsretten udtalte i forbindelse med behandlingen af kæremålet, at der ikke er krav i retsplejelovens § 477 e, stk. 1, om, at skyldneren skal begrunde sin indsigelse. Da indsigelsesblanketten var underskrevet og tilbagesendt rettidigt til fogedretten, tiltrådte landsretten, at der var iværksat retssagsbehandling, jf. § 477 f.

Læs på Jurabibliotek



Genoptagelse – retsplejelovens § 477 e, stk. 4

- Side 241 -

...anmodning til fogedretten herom, jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 4. Denne adgang til genoptagelse svarer til adgangen til genoptagelse af udeblivelsesdomme, jf. retsplejelovens § 367. Indsigelser kan i visse tilfælde anses som en anmodning, men der må stilles et højere krav til indholdet heraf, før denne må forstås som en begæring om genoptagelse.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Fogedretten kan betinge en genoptagelse af, at skyldneren betaler de sagsomkostninger, der pålagt skyldneren, eller stiller sikkerhed for betalingen, jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 4, 3. pkt. Betaling vil i så fald skulle ske til fogedretten, der opbevarer beløbet, til indsigelsen måtte være afklaret.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 242 -

...idet han oplyste, at han ikke havde haft mulighed for at svare tidligere pga. ferie. Der var samme dag foretaget udlæg hos skyldneren. Da skyldneren ikke inden 4 uger efter 2. påtegning havde reageret, og da der ikke fandtes grundlag for undtagelsesvist at genoptage sagen, afvistes anmodningen herom, jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 4. Stadfæstet.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 243 -

...havde indbetalt sagsomkostningerne på 2.790 kr. I forbindelse med kæren oplyste skyldneren, at den manglende indbetaling skyldtes en forglemmelse. Landsretten tiltrådte under henvisning til sagens forløb og baggrunden for, at sagsomkostningerne var betalt for sent, at fogedretten havde afvist at genoptage sagen, jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 4.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...betalingspåkravets påtegninger, ligesom eventuelle foretagne udlæg bortfalder jf. retsplejelovens § 477 e, stk. 5 og U 2008.526 Ø. Dette indebærer således, at sagen fortsættes i civilretligt regi, som om indsigelserne var fremkommet rettidigt. Hvad der skal ske med betalingspåkravet herefter, afhænger af, hvilke valg fordringshaveren har anført i betalingspåkravet.

Læs på Jurabibliotek



Retsafgift

- Side 244 -

...uden indlevering af stævning, såfremt skyldneren fremsætter indsigelser, betales yderligere 300 kr. Afgiftspligten efter 1. pkt. bortfalder, hvis sagen afsluttes uden iværksættelse af tvangsfuldbyrdelse i medfør af retsplejelovens § 477 e, stk. 2, 2. pkt. Afgiftspligten efter 1. pkt. bortfalder endvidere i de tilfælde, der er nævnt i § 16, stk. 6.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...stk. 6, medmindre der indledes retssagsbehandling i medfør af retsplejelovens § 477 f, 1. pkt. Indledes retssagsbehandling i medfør af retsplejelovens § 477 f, 1. pkt., bortfalder den del af afgiften efter 1. pkt., der overstiger 100 kr., medmindre der har været iværksat tvangsfuldbyrdelse i medfør af retsplejelovens § 477 e, stk. 2, 2. pkt., uden

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 245 -

at der har været tale om et tilfælde som nævnt i § 16, stk. 6. Afgiftspligten efter 1. pkt. bortfalder helt, hvis sagen afsluttes uden iværksættelse af tvangsfuldbyrdelse i medfør af retsplejelovens § 477 e, stk. 2, 2. pkt., eller indledning af retssagsbehandling i medfør af retsplejelovens § 477 f, 1. pkt.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...den del af kravet, der overstiger 50.000 kr., og med tillæg af de i stk. 2 nævnte beløb. Hvis sagen afsluttes uden meddelelse af påtegning i medfør af retsplejelovens § 477 e, stk. 2, 1. pkt., eller indledning af retssagsbehandling i medfør af retsplejelovens § 477 f, 1. pkt., bortfalder den del af afgiftspligten efter 1. pkt., som overstiger 400 kr.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...indsigelser, betales yderligere 300 kr. med tillæg af ½ pct. af den del af kravet, der overstiger 3.000 kr. Afgiftspligten efter 1. pkt. bortfalder, hvis sagen afsluttes uden iværksættelse af tvangsfuldbyrdelse i medfør af retsplejelovens § 477 e, stk. 2, 2. pkt. Afgiftspligten efter 1. pkt. bortfalder endvidere i de tilfælde, der er nævnt i § 16, stk. 6.

Læs på Jurabibliotek