- Side 399 -
U 2001.1934 Ø – Fogedretten kunne ikke afvise udlægsbegæring støttet på gældsbrev: Fogedretten afviste en begæring fra fordringshaver om udlæg i henhold til restfordring på et gældsbrev, under henvisning til at fordringshaver ikke på fogedretsmødet kunne redegøre for kravets sammensætning, jf. retsplejelovens § 501, stk. 1. Fogedretten havde inden
- Side 402 -
...fundament. En fogedbegæring, hvor det ikke kan afvises, at der måske er grundlag for en nedsættelse, skal afvises fra fuldbyrdelse, idet bevisførelse herom ikke bør finde sted for fogedretten, jf. retsplejelovens § 501, stk. 4. Dette også begrundet i, at der ofte i sådanne sager vil skulle afholdes syn og skøn over ejendommens værdi, jf. FM 2001.28 Ø.
- Side 405 -
...skal skyldneren give møde ved fogedretsmødet, hvilket dog ikke er nødvendigt, hvis skyldneren kort før fogedforretningen har erkendt gælden, og at denne er forfalden, eller hvor debitor ikke kan findes, og der findes et klart bevis for fordringen. Hvorvidt kravet og forfaldstidens indtræden fremgår klart af omstændighederne, er en konkret vurdering.
- Side 438 -
...fogedretten eller på mødet forelå eller fremkom oplysninger, der gjorde det betænkeligt at fremme forretningen i overensstemmelse med B’s opgørelse, jf. § 501, stk. 1. De af F krævede oplysninger fandtes endvidere ikke at have været fornødne til opfyldelse af vejledningspligten, jf. § 500, stk. 1. Landsretten ophævede kendelsen og hjemviste sagen.
- Side 451 -
...– Udeblivelsesdom over firmaet NN v/X medførte, at X var dømt til at betale et beløb: Landsretten udtalte, at X personligt måtte anses for at være dømt til betaling. Fogeden fandtes derfor, jf. retsplejelovens § 501, stk. 2, ubeføjet til at tage stilling til det materielle spørgsmål, om det var X personligt eller et af ham ledet anpartsselskab, der