Bøger, som nævner Retsplejeloven § 511

Løn mv.

- Side 78 -

...endnu ikke er forfalden. En arbejdstager er derved sikret mod, at fordringshaveren gennem udlæg bemægtiger sig hans løn. Reglen har et tydeligt socialt sigte, da arbejdstageren ikke vil kunne forsørge sig selv og sin familie uden løn. Efter ferielovens § 4, stk. 4, gælder tilsvarende, at der ikke kan foretages udlæg i feriekort og feriekontobeviser.

Læs på Jurabibliotek



Generelt

- Side 86 -

...negligere udlægget eller med andre ord ret til at blæse på udlægget og betale direkte til skyldneren. Dette er i realiteten en væsentlig modifikation til hovedreglen om, at der godt kan foretages udlæg i gensidigt bebyrdende retsforhold.143143. Se om reglen særligt i entrepriseforhold Lars Hedegaard Kristensen: Studier i erhvervsfinansieringsret s. 85 ff.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 87 -

...reglen stiller mindre krav end ordlyden af retsplejelovens § 511, stk. 3, hvorefter der kræves nærliggende fare for tab eller væsentlig ulempe. Også uden denne teoretiske støtte synes betingelsen for medkontrahentens negligeringsret at være formuleret for strengt i § 511, stk. 3. Medkontrahenten har ikke haft noget med skyldnerens forhold til for-

Læs på Jurabibliotek



Udlæg i udlejerens ret til leje

- Side 88 -

Udlæg vedrørende lejeaftaler om fast ejendom kan være i udlejerens rettigheder – altså lejebetalingen fra lejeren. Sådanne udlæg er reguleret af retsplejelovens § 511, stk. 2. Det følger af bestemmelsen, at udlæg ikke kan foretages særskilt i uforfalden leje. Udlejerens fordringshaver kan derfor ikke forlange udlæg i fremtidig leje.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 89 -

...ulempe.149149. Jf. Jens Anker Andersen U 1992B.16 f og Peter Møgelvang-Hansen i Fogedsager s. 450. Der synes dog ikke at være grund til at formode, at § 511, stk. 2, udelukker lejeren fra den almindelige beskyttelse, som kontraktsparter har efter § 511, stk. 3. Hvis lejen er betalt, kan der foretages udlæg efter almindelige regler om udlæg i penge.

Læs på Jurabibliotek