- Side 163 -
...slutning, at manglende inhabilitet i domstolssystemet nok også vil indebære, at der heller ikke foreligger inhabilitet i en tilsvarende situation i forvaltningen. Til gengæld vil man sjældnere kunne drage den omvendte slutning, at dommerinhabilitet i en given situation også er retningsgivende for udfaldet af en tilsvarende sag efter forvaltningsloven.
- Side 200 -
...gældende, at byretsdommeren var inhabil i medfør af retsplejelovens § 61. Dommerens ægtefælle var ansat i en anden gren af forvaltningen, og ægtefællen havde ikke relation til den sagsbehandling, der var baggrunden for sagen, eller i øvrigt nogen tilknytning til sagen eller sagens parter. Dommeren veg ikke sit sæde. Landsretten stadfæstede kendelsen.
- Side 217 -
...nedenfor omtalte kriterier – være grund til at overveje, om der alligevel vil foreligge inhabilitet efter opsamlingsbestemmelsen i § 3, stk. 1, nr. 5. Regler om toinstanshabilitet findes også i tilfælde af ekstern prøvelse af en forvaltningsbeslutning ved domstolene og ved ombudsmanden, jf. hhv. retsplejelovens §§ 60 og 61 og ombudsmandslovens § 29.
- Side 229 -
U 2015.3783 Ø Det forhold, at en dommer havde deltaget i det lovforberedende arbejde i forbindelse med udarbejdelsen af de for sagen relevante regler, kunne ikke føre til, at der forelå inhabilitet efter retsplejelovens § 61. Det gjaldt, selv om det under tvisten blev gjort gældende, at disse regler stred mod EMRK art. 6.