Bemærk, at § 871 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 871, om det har en betydning.
- Side 890 -
...retten med hensyn til oplæsning af dokumenterne, så anklageren er klædt på til en argumentation for, at dokumenterne kan anvendes. Anklageren bør derfor altid overveje, hvilken bestemmelse i retsplejelovens § 871 om dokumentation der er anvendelig, og hvis hjemlen kan være usikker, at være forsynet med relevant retspraksis til belysning af spørgsmålet.
- Side 904 -
...udtalt sig til politiet, men ønsker ikke længere at udtale sig under hovedforhandlingen, er anklageren afskåret fra at få tiltaltes version af sagen i retten og hans kommentarer til eventuelle forehold. I sådanne tilfælde må anklageren anmode om rettens tilladelse til at dokumentere tidligere rapportforklaringer, jf. retsplejelovens § 871, stk. 4.
- Side 908 -
De oplysninger af betydning for sagen, der er skriftlige, f.eks. sagkyndige erklæringer, retsbøger fra tidligere retsmøder i sagen mv., skal videregives til retten ved oplæsning af dokumenterne, typisk i uddrag. Reglerne om dokumentation og om, hvilke dokumenter der kan benyttes som bevismidler, findes i retsplejelovens § 871.
(...)
- Side 910 -
...er også vigtigt forud at forklare tilhørerne, hvad man vil belyse med dokumentationen. I særlige tilfælde, f.eks. større økonomiske sager, hvor der er tale om meget omfattende sagkyndige erklæringer eller andre dokumenter, kan retten efter retsplejelovens § 871, stk. 6, beslutte, at oplæsning undlades, så rettens medlemmer selv læser dokumenterne.