Bemærk, at § 16 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 16, om det har en betydning.
- Side 556 -
...lægger frem for generalforsamlingen, giver et retvisende billede af selskabets økonomiske stilling. Revisor er, som det siges i revisorlovens § 16, stk. 1, »offentlighedens tillidsrepræsentant« under udførelse af »revision«. Revisor skal udføre sit hverv i overensstemmelse med god revisorskik. Revisor er i sin rolle som revisor af årsrapporten ikke
(...)
- Side 557 -
...beslægtede – opgaver end den lovpligtige revision kan nævnes assistance til udarbejdelse eller kontrol af selskabets selvangivelse, budgetter og revision eller gennemsyn af prospekter og perioderegnskaber, herunder halvårsrapporter.833833. Sådanne andre opgaver er ikke omfattet af revisorloven, jf. Kim Füchsel m.fl.: Revisorloven (5. udg. 2018) s. 183.
- Side 559 -
...koncernregnskabet og koncernvirksomhedernes indbyrdes regnskabsmæssige forhold, jf. ÅRL § 2 og revisorlovens § 1 samt erklæringsbekendtgørelsens § 2. Det påhviler ledelsen, bestyrelse og direktion, at give revisor de oplysninger, som må anses for at have betydning både for selskabet og dets eventuelle datterselskaber. Ledelsen har samme forpligtelse over for
(...)
- Side 561 -
...modificere sine konklusioner i revisionspåtegningen, hvis regnskabet ikke opfylder krav om, at det skal give et retvisende billede af selsabets økonomi, jf. ÅRL § 11. Normerne for, hvad der kræves af en forsvarlig revision, må tage hensyn til, hvad det er praktisk muligt med rimelig ressourceanvendelse at foretage for at opfylde formålet med revisionen.
- Side 571 -
...har nogle beføjelser, som giver revisor mulighed for at gennemføre en revision, der opfylder kravene i revisorlovens § 16 om en revision i overensstemmelse med god revisorskik, også selv om det undtagelsesvis ikke lykkes at etablere det normale, gode og fortrolige samarbejde mellem revisor og selskabs ledelse, som gør detaljerede regler overflødige.
- Side 573 -
...2006.2039 H, UfR 2007.1104 H og UfR 2014.1436 H.847847. Domstolene har med rette indrømmet revisor en ikke ubetydelig kausalitetsmæssig margin, idet det langtfra altid har kunnet antages, at et kendskab til de virkelige regnskabsmæssige ville have fået revisor til at lave en anden påtegning. – Se også Erik Werlauff: Selskabsret (11. udg. 2019) s. 702.