- Side 138 -
...denne fremstilling skal alene to lovbestemte erhvervsbegrænsninger kort omtales. Det drejer sig om rpl. § 126, stk. 1, om god advokatskik i forhold til interessekonflikter og revisorlovens § 24, stk. 4, smh. EU-direktiv 2014/56/ EU – et ændringsdirektiv til EU-direktiv 2006/48/EF – om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede selskaber.
- Side 142 -
...opgaver efter revisorlovens § 1, stk. 2, der vedrører en virksomhed, omfattet af § 21, stk. 3, hvis der er tale om »selvrevision« eller »egen interesse«. Den eller de revisorer, der underskriver revisionspåtegningen i en sådan virksomhed, må ikke påtage sig en ledende stilling i denne virksomhed, før 2 år efter at vedkommende er fratrådt som revisor.
Revisorlovens § 21, stk. 1, fastlægger, hvilke oplysninger revisor skal anføre i revisionsprotokollen. Af revisorlovens § 21, stk. 3, fremgår, hvilke typer af virksomheder der omfattes af revisors pligt til udarbejdelse af revisionsprotokoller, og det er samme type virksomheder, som forbuddet i revisorlovens § 24, stk. 4, retter sig mod, nemlig:
- Side 144 -
Af revisorlovens § 24, stk. 4, 2. pkt., fremgår: Den eller de revisorer, der underskriver revisionspåtegningen i en sådan virksomhed, må ikke påtage sig en ledende stilling i denne virksomhed, før 2 år efter at vedkommende er fratrådt som revisor.
(...)
...revisionsopgave for virksomheden. Erklæringsafgivelse efter revisorlovens § 1, stk. 2, omfattes ikke af ansættelsesforbuddet. Det er efter revisorlovens § 24, stk. 4, 2. pkt., alene den eller de revisorer, der underskriver revisionspåtegningen, der er omfattet af det 2-årige ansættelsesforbud mod ansættelse i en ledende stilling i den reviderede virksomhed.
(...)
- Side 145 -
Det fremgår ikke af revisorlovens § 24, stk. 4, 2. pkt., fra hvilket tidspunkt 2-årsforbuddet regnes. Alt andet lige må det være fra det tidspunkt, hvor revisoren forlader opgaveteamet men forbliver i revionsvirksomheden eller hvor revisoren forlader revisionsvirksomheden.