Bøger, som nævner Rigsrevisorloven § 3

Indledende bemærkninger

- Side 79 -

...til at udføre revisionen af de regnskaber, der er omfattet af bestemmelsen. Rigsrevisors revisionsansvar indtræder automatisk, når der etableres nye regnskaber, som er omfattet af § 2. Bestemmelsen kan kun fraviges ved lov om en anden revisionsordning. Normalt vil en sådan bestemmelse fremgå af afsnittet om regnskab og revision i den pågældende lov.

Læs på Jurabibliotek



Bestemmelsens indhold

- Side 81 -

...rigsrevisorlovens § 3 gennem mange år fastlagt den nærmere faglige fortolkning af, hvad det indebærer, at en revisionsopgave skal udføres i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik. Gennem standarderne for offentlig revision (SOR) har Rigsrevisionen givet normen et mere præcist indhold. Se nærmere under kommentaren til § 3 og på Rigsrevisionens hjemmeside.

Læs på Jurabibliotek



Revision af statens regnskaber (nr. 1)

- Side 84 -

»§ 2, stk. 3. Såfremt rigsrevisor i en beretning fremsætter væsentlige kritiske bemærkninger om revisionsspørgsmål, jf. rigsrevisorlovens § 3, og statsrevisorerne tiltræder disse bemærkninger, kan justitsministeren dog pålægge Domstolsstyrelsen at iværksætte de foranstaltninger, som statsrevisorerne og justitsministeren er enige om«.

Læs på Jurabibliotek



Indledende bemærkninger

- Side 93 -

...ved revisionen. Bestemmelsen vedrører den revision, som udføres i medfør af § 2, der fastlægger området for rigsrevisors kompetence og revisionsansvar. Den tilsvarende bestemmelse for regnskabsgennemgang i medfør af § 4 og § 5, fremgår af § 6, der fastlægger rigsrevisors adgang til at gennemgå regnskaber, som allerede er revideret af andre revisorer.

Læs på Jurabibliotek



Revisionens indhold

- Side 94 -

Rigsrevisorlovens § 3 fastsætter, at revisionen omfatter finansiel revision (om regnskabet er rigtigt), juridisk-kritisk revision (om dispositionerne er i overensstemmelse med regelgrundlaget) og forvaltningsrevision (om der er taget skyldige økonomiske hensyn).

Læs på Jurabibliotek



God offentlig revisionsskik

- Side 95 -

...forvaltningsrevision. Denne normering af revisionens indhold har sin oprindelse i den første statsregnskabslov fra 1926 og har siden 1975 været afspejlet i rigsrevisorlovens § 3. Der findes enslydende eller næsten enslydende bestemmelser i flere andre love, fx lov om socialtilsyn, § 18, stk. 2, og den kommunale styrelseslov, § 43. Se mere herom i kommentaren til § 5.

Læs på Jurabibliotek



Indledende bemærkninger

- Side 115 -

...revisorer end rigsrevisor har ansvaret for revisionen, jf. § 4 og § 5. Hvor rigsrevisorlovens § 3 fastlægger indholdet i opgaven med revision efter § 2, fastlægger § 6 således Rigsrevisionens beføjelser og adgang til materiale på § 4- og § 5-området, dvs. opgaver med regnskabsgennemgang i regionerne, tilskudsregnskaber, regnskaber, hvor der ved lov er

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1. Intern revision i staten og institutioner, der kan sidestilles hermed

- Side 136 -

Det fremgår af betænkningen om intern revision i staten fra 1993, der behandles nedenfor, at det er forudsat, at Rigsrevisionen og den interne revision arbejder inden for samme ramme, dvs. i overensstemmelse med principperne for god offentlig revisionsskik, jf. rigsrevisorlovens § 3 (betænkning nr. 1258/1993, pkt. 33).

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 2. Rigsrevisors afgivelse af særberetninger til Statsrevisorerne

- Side 177 -

...med ministerier om valg af revisionskriterier og metoder dog også ganske meget. Undersøgelsens metode beskrives kort i beretningernes kapitel 1, og i metodebilaget beskrives metoden mere uddybende. Det bør her tydeligt fremgå, hvordan Rigsrevisionen har indsamlet og uddraget undersøgelsens revisionsbeviser, hvilke forbehold der knytter sig til Rigs-

Læs på Jurabibliotek