Bøger, som nævner Selskabsloven § 70

Fastsættelse af aktiekurs og andre værdiansættelser

- Side 82 -

Særligt markante er reglerne i selskabslovens §§ 67, 69 og 70, der til forskel fra de tidligere gældende regler også gælder for anpartsselskaber.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...stk. 2, jf. § 67, stk. 3, og byretten tog stilling til uenighed om spørgsmål og bilag. Under kæremål blev der nedlagt påstand om afvisning i henhold til rpl § 389 a. Landsretten fandt ikke denne bestemmelse anvendelig, da kæremålet ikke vedrørte en kendelse afsagt under en hovedforhandling eller dennes forberedelse, og stadfæstede i øvrigt kendelsen.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 83 -

...selskabslovens § 70. Landsretten fastslog bl.a., »at der efter almindelige kontradiktoriske principper bør være adgang til, at både en mindretalsaktionær og den indløsende aktionær får adgang til at komme med bemærkninger forud for skønsmandens afgørelse, og at dette kan ske ved, at parterne hver især får adgang til at stille spørgsmål til skønsmanden«.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 84 -

Selskabslovens § 70 indeholder reglerne om tvangsindløsning af en minoritet på mindre end 1/10 af kapitalen. Det fremgår af § 70, stk. 2, at hvis der ikke opnås enighed om indløsningskursen, fastsættes denne efter de foran omtalte regler i § 67, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 85 -

Omkostningsbestemmelsen i selskabslovens § 70, stk.3, illustreres af U 2023.5008 ØLK, der pålagde den, der havde fremsat anmodningen, at betale, da den indløsende kapitalejers tilbud ikke var blevet forhøjet. Landsretten tog ikke hensyn til, at der på dennes begæring var blevet udpeget to skønsmænd.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...ved indløsning efter selskabslovens § 70. Et selskab var ophørt ved fusion, og det fortsættende selskab fremsatte indløsningskrav over for to minoritetsaktionærer. Der blev udmeldt en skønsmand til at fastsætte aktiekursen i henhold til selskabslovens § 70, stk. 2, jf. § 67, stk. 3. Minoritetsaktionærerne anlagde retssag mod det indløsende selskab.

Læs på Jurabibliotek