Bøger, som nævner Selskabsskatteloven § 13

Bemærk, at § 13 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 13, om det har en betydning.

Overblik

- Side 187 -

I det gældende regelsæt er tilskuddene skattepligtige, men reelt er det muligt at yde tilskud skattefrit. Ifølge selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 1, er overkurs, som et selskab opnår ved udstedelse af aktier eller ved udvidelse af sin aktiekapital, skattefri. Kapital kan således tilføres skattefrit ved at tegne aktier til overkurs.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 5. Koncernforbindelse i en del af et indkomstår

- Side 239 -

...koncernforbindelsen til det andet selskab ville blive afbrudt. Indkomsten i det andet nystiftede selskab skulle således opgøres efter selskabsskattelovens § 31, stk. 3, hvorfor spaltningsdatoen var selve vedtagelsesdatoen for spaltningen, jf. fusionsskattelovens § 5, stk. 3. Se hertil omtalen i Juridisk Vejledning, afsnit C.D.3.1.4.2.2 og C.D.5.2.4.3.2.

Læs på Jurabibliotek



Overblik

- Side 354 -

...når moderselskabet ejer mindst 15 pct. (2007) af aktiekapitalen i det udbyttegivende selskab. I langt de fleste tilfælde vil selskaber være fritaget fra beskatning af udbytter fra sambeskattede datterselskaber. Der kan dog være undtagelser, hvor moderselskabet ejer mere end 50 pct. af stemmerettighederne – men mindre end 15 pct. af kapitalen (2007).

Læs på Jurabibliotek

(...)

...foreslås, at tilskudsyderen skal være koncernens ultimative moderselskab eller et selskab, der skattefrit kan udlodde udbytte til et selskab i koncernen efter selskabsskatteloven § 13, stk. 1, nr. 2. Hvis tilskudsyderen ikke er koncernens ultimative moderselskab, skal tilskudsyderen have et moderselskab, der ejer mindst 15 pct. (2007) af dets aktiekapi-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 355 -

...søsterselskabet udlodder udbytte skattefrit til moderselskabet. Praksis vedrørende forståelsen af 1-årsperioden i selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 2, finder tilsvarende anvendelse, hvilket bl.a. medfører, at kravet til ejerperioden kan opfyldes efterfølgende, når blot ejerperioden sammenlagt opfylder kravet til en sammenhængende periode på mindst et år.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1. Den skattemæssige behandling af tilskud fra koncernforbundne selskaber m.v.

- Side 360 -

...at dette udløste skat. Dette bekræftede Skatterådet, jf. selskabsskattelovens § 31 D. SKM 2016.470 SR – TfS 2016.545 SR Et dansk anpartsselskab var en del af en international koncern. Denne var 100 pct. ejet af et selskab i USA. Det danske selskab indgik en låneaftale med et andet selskab. Som følge af en tilpasning af kapitalstrukturen hos långi-

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 2. Udbytteudlodninger

- Side 363 -

Den gældende bestemmelse i selskabsskattelovens § 31 D, stk. 2, hvorefter ikke-deklarerede udbytter kan anses for at være skattepligtige tilskud, hvis udbyttegiveren har fradrag for udbytteudlodningen, foreslås overført til reglerne i selskabsskattelovens § 13 om beskatning af udbytte.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...gælde udbytter, hvis det udbyttegivende selskab har fradrag for udbytteudlodningen. Der skelnes heller ikke her mellem deklarerede og ikke-deklarerede udbytter. Forslaget indebærer således den ændring i forhold til gældende regler, at der ikke er skattefrihed for deklareret udbytte, hvis det udbyttegivende selskab har fradrag for udbytteudlodningen.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 364 -

Den foreslåede bestemmelse gælder dog ikke, hvis beskatningen af udbyttet er omfattet af bestemmelserne i direktiv 90/435/EØF om en fælles beskatningsordning for moder- og datterselskaber fra forskellige medlemsstater. I givet fald finder selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 2, 1. pkt., fortsat anvendelse, dvs. udlodningen er skattefri.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Det foreslås, at bestemmelserne i selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 2, (skattefrihed for datterselskabsudbytter) og § 13, stk. 3, (udbytter medregnes kun med 66 pct.) ikke omfatter udbytter, hvis det udbyttegivende selskab har fradrag for udbytteudlodningen.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Den foreslåede bestemmelse finder ikke anvendelse, hvis beskatningen af udbyttet er omfattet af bestemmelserne i direktiv 90/435/EØF om en fælles beskatningsordning for moder- og datterselskaber fra forskellige medlemsstater. I givet fald finder selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 2, 1. pkt., fortsat anvendelse, dvs. udlodningen er skattefri.«

Læs på Jurabibliotek



Historik

- Side 384 -

I henhold til selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 2, kan et dansk (moder)selskab som udgangspunkt modtage skattefrit udbytte fra et (datter)selskab, hvis moderselskabet har ejet mindst 10 pct. (15 pct. i 2008) af kapitalen i datterselskabet i en sammenhængende periode på mindst et år, inden for hvilken udbytteudlodningstidspunktet skal ligge.

Læs på Jurabibliotek



Praksis

- Side 417 -

...selskabsskattelovens § 13, stk. 3. Landsskatteretten fandt herefter, at et afkast i Zürich-kantonen frem til 1999 ikke beskattedes lavere end efter danske regler. Datterselskabet ansås dermed ikke for omfattet af tvungen sambeskatning efter selskabsskattelovens § 32 i 1998. Kommenteret af Aage Michelsen i Revision & Regnskabsvæsen, 2005, nr. 1, SM 2.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 1. CFC-beskatning og betingelserne herfor

- Side 424 -

...på den skattepligtige indkomst samlet for det/de udenlandske CFC-selskaber samt den danske sambeskatningskreds. Skatterådet bekræftede, at det efter selskabsskattelovens § 32, stk. 9, ikke var et krav, at et udenlandsk CFC-selskabs eget underskud fra tidligere år rent faktisk var blevet brugt til at nedbringe dets indkomst efter udenlandske regler.

Læs på Jurabibliotek



Til stk. 5. Opgørelse af CFC-indkomsten

- Side 448 -

...ikke var omfattet af selskabsskattelovens § 32, stk. 5, eller af bemærkningerne til bestemmelsen. Derfor skulle aktieselskabet ikke ved vurderingen af, om indkomsten i datterselskabet var omfattet af selskabsskattelovens § 32, stk. 1, nr. 1, jf. § 32, stk. 4 og 5, indregne den del af afståelsesavancen, der kunne henføres til goodwill i CFC-indkomsten.

Læs på Jurabibliotek