Bøger, som nævner Selskabsskatteloven § 31

Bemærk, at § 31 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 31, om det har en betydning.

Successionen for det modtagende selskab

- Side 1107 -

...som det indskydende selskab, jf. dog FUSL § 10, stk. 2. Eventuelle skattemæssige afskrivninger, som det indskydende selskab har foretaget, anses for foretaget af det modtagende selskab. Aktiver, som skal afskrives forholdsmæssigt i det indskydende selskab i medfør af SEL § 31, stk. 5, kan også kun afskrives forholdsmæssigt i det modtagende selskab.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1109 -

...lovfæstet. Enhedsprincippet indebærer, at det ikke kun er det eller de indskydende selskabers underskud og det modtagende selskabs egne underskud fra før fusionen, der ikke kan fradrages i det modtagende selskabs indkomst efter fusionen. Det er også underskud i selskaber, der indtil fusionen var sambeskattet med det indskydende eller modtagende selskab.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...anvende underskud fra selskaber, der var sambeskattet med det modtagende selskab inden fusionen. Aktiver og passiver, der har eksisteret inden for sambeskatningskredsen i underskudsårene, kan dermed flyttes rundt uden begrænsning i adgangen til at anvende sambeskatningens underskud. Selskaberne stilles dermed, som hvis der ikke havde været en fusion.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Dette hensyn gælder dog ikke, hvis aktiver og passiver uden for sambeskatningskredsen gennem en fusion flyttes ind i sambeskatningskredsen. Det fremgår derfor også af SEL § 31, stk. 4, 2. pkt., at adgangen til at modregne det indskydende selskabs underskud i det modtagende selskabs indkomst er

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1110 -

...fusionen med selskab B. Til gengæld kunne A anvende underskud fra indkomstårene 2011-2013, hvor selskab B indgik i sambeskatningen. Med hensyn til fusionen mellem C og D udtalte Skatterådet, at C fortsat kunne anvende D’s underskud efter fusionen, da C og D havde været sambeskattet i hele den periode, hvor underskuddene var opstået, jf. FUSL § 8, stk. 6.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1111 -

...SEL § 31, stk. 2, 9. pkt. Men forholdet var også omfattet af FUSL § 8, stk. 6, 2. pkt., da H2 og H3 var sambeskattede på fusionsdatoen. Skatterådet fandt derfor, at H2 kunne anvende underskuddene i H3 fra de indkomstår, hvor selskaberne havde været sambeskattede. Endelig kunne H1 anvende underskuddene i H3, da selskaberne havde været sambeskattede.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...underskud fra datterselskaberne kan kun udnyttes af disse selv og eventuelt mellem dem. Underskud i det modtagende selskab fra før fusionen kan ligeledes fremføres til modregning i det modtagende selskabs sambeskattede datterselskaber, hvis underskuddet er opstået i sambeskatningsperioden, og denne ikke har været brudt, jf. SEL § 31, stk. 2, 9. pkt.

Læs på Jurabibliotek



Fusion mellem udenlandske selskaber med fast driftssted eller fast ejendom i Danmark

- Side 1121 -

...Underskuddet i filial F ville være uberørt af fusionen, idet selskab F ikke indgik i fusionen. Filial C kunne dog ikke anvende underskuddet, da betingelserne herfor i SEL § 31, stk. 4, 2. pkt., ikke var opfyldt. Det skyldtes, at filial B som det indskydende selskab ikke indgik i sambeskatningen i det indkomstår, hvori underskuddet i filial B var opstået.

Læs på Jurabibliotek