Bemærk, at § 5 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 5, om det har en betydning.
- Side 2000 -
...det ene krav i ligningslovens § 16 A, stk. 3, nr. 1, litra a, således var opfyldt. Der var tale om datterselskabsaktier, og beskatningen af udbyttet skulle nedsættes i medfør af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Brasilien. Skatterådet fandt, at det brasilianske selskab kunne anses for at være beneficial owner af likvidationsudlodnin-
(...)
- Side 2001 -
...konkret vurdering, at det brasilianske moderselskab kunne anses for at være beneficial owner af likvidationsudlodningen. Skatterådet fandt således, at det brasilianske moderselskab ikke ville være begrænset skattepligtigt til Danmark af udlodning i anledning af likvidationen af det danske selskab. Afgørelsen vedrører samme selskab som SKM 2016.203 SR.
- Side 2099 -
...danske selskaber. Landsskatteretten fandt på denne baggrund ikke, at de danske skatteregler medførte en hårdere beskatning af selskabet end for tilsvarende danske investeringsinstitutter. Landsskatteretten fandt på denne baggrund, at de danske regler om udbytteskat ikke kunne anses for at diskriminere selskabet i relation til EF-traktatens art. 56.
- Side 2369 -
...passiver, nedsættes den danske skat efter stk. 1 og 2 eller efter reglerne i dobbeltbeskatningsoverenskomsten med den skat, som den pågældende stat, Grønland eller Færøerne kunne have pålignet overskud eller kapitalvinding i et fast driftssted eller en fast ejendom, såfremt det faste driftssted eller den faste ejendom var afstået på samme tidspunkt.
- Side 2393 -
...passiver, nedsættes den danske skat efter stk. 1 og 2 eller efter reglerne i dobbeltbeskatningsoverenskomsten med den skat, som den pågældende stat, Grønland eller Færøerne kunne have pålignet overskud eller kapitalvinding i et fast driftssted eller en fast ejendom, såfremt det faste driftssted eller den faste ejendom var afstået på samme tidspunkt.
(...)
Bestemmelsen er i sin oprindelige form indsat som stk. 5 ved lov nr. 312 af 17. maj 1995 og ændret ved lov nr. 487 af 12. juni 1996 og lov nr. 1182 af 12. december 2005 (L 19), hvor henvisningen til selskabsskattelovens § 5, stk. 7 blev ændret til § 5, stk. 7 og 8.
(...)
Stk. 5 vedrører således tilfælde, hvor et dansk selskab (eller et SE- eller SCE-selskab) efter selskabsskattelovens § 5, stk. 7 eller 8, bliver hjemmehørende i udlandet, Færøerne eller Grønland enten som følge af, at ledelsens sæde flyttes til udlandet, Færøerne eller Grønland, eller som følge af bestemmelserne i en dobbeltbeskatningsoverenskomst.
(...)
- Side 2394 -
...selskabsskattelovens § 5, stk. 7, en nedsættelse i den danske skat for en beregnet hypotetisk udenlandsk skat, hvis aktivet er tilknyttet et fast driftssted eller en fast ejendom i udlandet, som ejes af det fraflyttende selskab. Ligningslovens § 33, stk. 5, finder ikke anvendelse i forbindelse med personers fraflytningsbeskatning efter kildeskattelovens § 10.
- Side 2439 -
Stk. 5. Ophører selskabet med at være skattepligtigt efter § 1, jf. selskabsskattelovens § 5, stk. 7, skal fratrukket underskud, der ikke mod-
- Side 2451 -
...selskabsskattelovens § 5, stk. 7, skal fratrukket underskud, der ikke modsvares af senere års overskud, medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Stk. 1, 2.-4. pkt., finder tilsvarende anvendelse. 1. pkt. finder ikke anvendelse, hvis selskabet umiddelbart efter ophøret af skattepligt omfattes af sambeskatning efter selskabsskattelovens § 31 A.
(...)
Flyttes ledelsens sæde således til udlandet, jf. selskabsskattelovens § 5, stk. 7, skal fratrukket underskud, der ikke modsvares af senere års overskud, ligeledes som udgangspunkt medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.
(...)
Hvor skattepligten til Danmark ophører på grund af flytning af ledelsens sæde, reduceres den skattepligtige fortjeneste, der skal opgøres efter selskabsskattelovens § 5, stk. 7, med de genbeskattede underskud, jf. selskabsskattelovens § 5, stk. 7.