- Side 132 -
...vil derfor i denne situation blive beskattet efter statsskattelovens § 4, litra c. I den forbindelse skal man videre som rådgiver være opmærksom på, at der ved samlivsophævelse mellem ugifte samlevere opstår den særlige problemstilling, om pengestrømme mellem dem i forbindelse med samlivsophævelsen kan anses som et kompensationskrav eller en gave.
(...)
- Side 133 -
...afgift af en gave – i modsætning til fuld skattepligt af gaven efter statsskattelovens § 4 – forudsætter således, at parterne har fælles bopæl. Hvis delingen i tilknytning til samlivsophævelsen sker efter dette tidspunkt, vil en formuefordel i den ene samlevers favør betragtes som en skattepligtig gave, se hertil Højesterets præmisser i U 2012.1629 H:
(...)
A modtog således ikke gaven på et tidspunkt, hvor hun og B havde fælles bopæl som krævet efter boafgiftslovens § 22, stk. 1, litra d. Gaven er dermed ikke omfattet af statsskattelovens § 5, stk. 1, litra b, men skal henregnes til A’s skattepligtige indkomst, jf. statsskattelovens § 4, litra c.
(...)
- Side 134 -
...den samlever, der efter samlivets ophævelse have modtaget et beløb på 6 mio. kr. fra den anden samlever, havde modtaget en gave, og da det ikke kunne kvalificeres som et kompensationskrav, var der tale om en gave, der blev modtaget på et tidspunkt, hvor samlivet var ophævet, og derfor var beløbet skattepligtigt efter statsskattelovens § 4, litra c.