- Side 776 -
...købe og sælge aktier i eget navn, men for selskabets regning. Handlerne blev registreret i selskabets bogholderi. Højesteret fandt ikke, at selskabet havde erhvervet de omhandlede aktieposter. Højesteret fandt endvidere, at avancerne, som selskabet havde indtægtsført, var skattepligtige tilskud, som skulle beskattes efter selskabsskattelovens § 8.
(...)
- Side 777 -
...løbende arbejdsydelse, som der blev afregnet for månedsvis. Indtægter fra andre danske hvervgivere end sygehuset havde heller ikke godtgjort, at lægens selskab – og ikke ham selv – havde været den berettigede og forpligtede i forhold til hvervgiverne. Lægen var derfor ligeledes for disse indtægter rette indkomstmodtager, jf. statsskattelovens § 4.
- Side 790 -
...selskabet ikke skulle anses som »dansk beskatning«, sådan som begrebet var anvendt i selskabsskattelovens § 8, stk. 4, 3. pkt. Der skulle derfor ske ophørsbeskatning af aktiver og gæld, der ansås for overført til det faste driftssted, uanset at der ville blive tale om CFC-beskatning. Ophørsbeskatningen ansås ikke for at være i strid med EU-retten.
- Side 1090 -
...være blevet begunstiget med det eftergivne beløb på 1.063.954 kr., som derfor er indkomstskattepligtigt, jf. statsskattelovens § 4. Herefter, og da landsretten i øvrigt ikke finder, at sagsøgeren kan støtte selvstændig ret på det, der er anført i ligningsvejledningen for selskaber for 1988, tager landsretten sagsøgtes frifindelsespåstand til følge.«
- Side 1176 -
...kommanditselskab, idet aftalen ikke indebar en medejendomsret for moderselskabet til datterselskabets formue. Overførelsen af de fem mio. D-mark var derfor tilskud fra et moderselskab til et datterselskab, som efter de dagældende bestemmelser var indkomstskattepligtigt efter statsskattelovens § 4, sammenholdt med selskabsskattelovens §§ 8 og 13, stk. 1, nr. 1.
(...)
- Side 1177 -
...kunne foretage indskud efter polske regler om »additional capital payments« kunne ikke begrunde en udvidende fortolkning af selskabsskattelovens § 13, stk. 1, nr. 1. Overførslerne kunne ikke betragtes som skattefrie lån, idet ingen af de modtagende selskaber havde betragtet overførslerne som lån. Overførslerne var omfattet af statsskattelovens § 4.
(...)
...anparter til overkurs. Senere i 2002 solgte anpartshaveren anparterne i selskabet til et nyerhvervet skuffeselskab. Anpartshaveren realiserede et tab på anparterne i selskabet. Henset til ordlyden af selskabsskattelovens § 13 og forarbejderne hertil fandt Landsskatteretten ikke, at anpartsselskabet var skattepligtigt af overkursen ved kapitalforhøjelsen.
(...)
- Side 1178 -
...skattepligtigt efter statsskattelovens § 4, og som ikke var fradragsberettiget for tilskudsgiver. Dispositionen ville derimod ikke ville udløse beskatning af mellemliggende holdingselskaber eller af hovedanpartshaverne. Kommenteret af Nikolaj Vinther og Erik Werlauff i TfS 2004.281, af Ole Bjørn i SR-Skat 2004.122 og af Martin K. Jensen i TfS 2004.706.
- Side 1278 -
...likviditet så vidt muligt. Kun selskabet var omfattet af selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 2 h. Skatterådet fandt, at overtagelsen ville udløse beskatning af selskabet, da det var skattepligtigt af et eventuelt tilskud samt tilslutningsafgiften, jf. statsskattelovens § 4. Overtagelsen havde dog ikke nogen skattemæssige konsekvenser for medlemmerne.