- Side 94 -
...skal inddrages. En patient, der ikke selv kan give informeret samtykke, skal informeres og inddrages i behandlingen i det omfang, patienten forstår behandlingssituationen, medmindre en sådan inddragelse vil kunne skade patienten. Patientens tilkendegivelser skal efter sundhedslovens § 20 tillægges betydning i det omfang, de er aktuelle og relevante.
...gælder dog ikke, hvis det kan skade patienten. Der skal lægges vægt på den under 15-åriges tilkendegivelser, jf. sundhedslovens § 20, stk. 1. Princippet om inddragelse følger også af FN’s børnekonventions artikel 12, som slår fast, at barnet har ret til at udtale sig og til at få tillagt sine synspunkter vægt i overensstemmelse med alder og modenhed.
- Side 100 -
Som nævnt ovenfor skal inhabile patienter efter sundhedslovens § 20, stk. 1, stadig informeres og inddrages, i det omfang de forstår behandlingssituationen, medmindre dette kan skade patienten.
- Side 105 -
...indlæggelsessamtalen høres om eventuelle præferencer i forhold til behandlingen, herunder hvis anvendelse af tvang kommer på tale. Patientens eventuelle forhåndstilkendegivelser skal fremgå af patientjournalen og i videst muligt omfang inddrages i behandlingsplanen. Forhåndstilkendegivelser er nærmere behandlet i kommentarerne til § 3, stk. 5, på side 185 f.
- Side 139 -
...§ 20, stk. 1, at patienter, som ikke har givet samtykke, skal informeres og inddrages i behandlingen i det omfang, barnet eller patienten forstår behandlingssituationen, medmindre en sådan inddragelse kan skade patienten. Denne bestemmelse omfatter også mindreårige patienter. Psykiatrilovens § 4, stk. 6, foreskriver, at den mindreårige og forældre-