Bøger, som nævner Sundhedsloven § 213

Det generelle tilsyn

- Side 537 -

...behandlingssteder, hvor autoriserede sundhedspersoner eller personer, der arbejder på disses ansvar, udfører faglig virksomhed, som er omfattet af styrelsens individtilsyn, jf. nedenfor afsnit 2.3. Om de steder, som omfattes af tilsynet, henvises til bekendtgørelse om registrering af, underretning om og tilsyn med offentlige og private behandlingssteder

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 538 -

...udøver behandling. Dette skal ske ud fra en løbende vurdering af, hvor der kan være størst risiko for patientsikkerheden. Det er forudsat, at tilgængelige sundhedsdata inddrages i risikovurderingen af potentielle tilsynsområder, og at der tilrettelægges en årlig proces for planlægning og eksekvering af det risikobaserede tilsyn.1111. Ibid., s. 100.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Sundhedslovens § 213, stk. 1 og 2, giver ikke i sig selv styrelsen beføjelse til at anvende retsmidler. Styrelsen kan imidlertid være beføjet til at gribe retligt bindende ind i medfør af andre bestemmelser i lovgivningen, jf. f.eks. nedenfor om registreringspligten og § 215 b om adgangen til at give påbud.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...personer til at foretage såvel det reaktive tilsyn som det risikobaserede tilsyn, jf. sundhedslovens § 213, stk. 3. Det er forudsat, at det først og fremmest vil være sundhedsfaglige personer (primært sygeplejersker og læger, men principielt kan der også blive tale om andre faggrupper) som sagkyndige konsulenter, der bemyndiges. Det er endvidere for-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 539 -

...opereret den 31. august 1994, fik – mens sagen verserede – udbetalt erstatning for varigt mén, svie og smerte gennem Patientforsikringen).1313. Se lov nr. 397 af 2. juni 1999 om erstatning til patienter opereret med Boneloc-cement før 1. juli 1992. Se endvidere U 1996.1554 H (Blødersagen) og U 1999.940 H om screening af blod for hepatitis C-virus.

Læs på Jurabibliotek



Påbud til behandlingssteder

- Side 541 -

...ikke indbringes for ministeren. Der er ikke, som det er tilfældet for virksomhedsindskrænkning, der påbydes i forhold til den enkelte autoriserede sundhedsperson, etableret en nem adgang til domstolskontrol, jf. autorisationslovens § 9 og ovenfor i kapitel 4. Det påhviler derfor det pågældende behandlingssted selv at indbringe sagen for domstolene.

Læs på Jurabibliotek