- Side 619 -
Psykiatrilovens § 27, 1. pkt., sikrer rådgiveren en ret til at modtage oplysningerne, der er mere vidtgående end den, der er fastlagt i sundhedslovens § 41, stk. 2, nr. 1.
(...)
...ønsker. Patienten kan til enhver tid frabede sig, at oplysningerne videregives, jf. Mette Hartlev m.fl. Sundhed og jura, side 379, og Helle Bødker Madsen, Sundhedsret, side 310 ff. En sådan ret til at frabede sig videregivelsen af nødvendige oplysninger til patientrådgiveren har den person, der er udsat for tvang ikke i psykiatrilovens § 27, 1. pkt.
- Side 627 -
...omfattet af en autorisationsordning, er ved sundhedslovens §§ 40-41 pålagt tavshedspligt. Reglerne gælder efter lovens § 6 også for »personer der handler på disses ansvar«. En patientrådgiver handler imidlertid ikke på en autoriseret sundhedspersons vegne. Derfor er patientrådgivernes tavshedspligt ikke reguleret direkte ved sundhedslovens §§ 40-41.
- Side 628 -
...i sundhedslovens §§ 40-41. Det indebærer, at alle oplysninger vedrørende patientens »helbredsforhold«, som rådgiveren modtager fra sundhedspersonalet i forbindelse med udøvelsen af sit erhverv, er omfattet af tavshedspligten, jf. om begrebets indhold Mette Hartlev m.fl., Sundhed og Jura, side 373 f. og Helle Bødker Madsen, Sundhedsret, side 286 ff.