- Side 284 -
Sundhedslovens §§ 40-49 gælder for patienter, der inden for sundhedsvæsenet eller andre steder, hvor der udføres sundhedsfaglig virksomhed, modtager eller har modtaget behandling af sundhedspersoner.
- Side 290 -
...(uhelbredelig kræftdiagnose) til patienten og dennes familie fandt sted på en flersengsstue, selvom oplysningerne ikke kunne anses for omfattet af et stiltiende samtykke. Styrelsen lagde herved vægt på, at det af hensyn til patientens helbredstilstand ikke var forsvarligt at flytte patienten, ligesom det ikke var forsvarligt at flytte medpatienterne på stuen.
- Side 319 -
...Om arbejdsgiveres adgang til helbredsoplysninger på arbejdsmarkedet, se lov om brug af helbredsoplysninger m.v. på arbejdsmarkedet. Se endvidere Mette Hartlev, Fortrolighed i sundhedsretten, 2005, s. 630-639, og Martin Gräs Lind, Medarbejderes integritetsbeskyttelse i dansk ret, 2006. § 43, stk. 1, omfatter også videregivelse af patientoplysninger
- Side 320 -
Samtykket til videregivelse til andre formål end behandling skal som hovedregel være skriftligt, jf. sundhedslovens § 44, stk. 1. Skriftlighedskravet kan dog fraviges, hvis sagens karakter eller omstændighederne i øvrigt taler for det. Samtykket skal indføres i patientjournalen.
- Side 336 -
...forholdet mellem særreglerne i sundhedsloven og databeskyttelsesreglerne følger det af § 1, stk. 3, at sundhedslovens regler om behandling af personoplysninger går forud for databeskyttelsesloven. For så vidt angår sundhedspersoners videregivelse af helbredsoplysninger og andre fortrolige oplysninger fra patientjournaler, gælder sundhedslovens §§ 41-49.