Bemærk, at § 87 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 87, om det har en betydning.
- Side 392 -
...tilbyde behandling eller diagnostisk undersøgelse inden for én måned. – Sundhedslovens § 88 indeholder regler om maksimale ventetider (den såkaldte »behandlingsgaranti«), der pålægger regionerne at søge at tilvejebringe behandlingstilbud – om muligt inden for bestemte frister. De maksimale ventetider gælder kun for få, udvalgte livstruende sygdomme.
- Side 393 -
...regionen ikke selv kan tilbyde udredning inden for 30 dage, har regionen pligt til at søge andre muligheder, herunder andre regioners sygehuse eller private sygehuse og klinikker, som regionen har indgået aftale med (samarbejdssygehuse) og private sygehuse mm. som Danske Regioner har indgået aftale med (aftalesygehuse), jf. sundhedslovens § 87, stk. 4.
- Side 404 -
...sygehusvæsenet (Forhøjede fritvalgsrammer, statslige tilskud til sygehusformål og frit valg til private sygehuse) (L 64, FT 2001-02), alm. bemærkninger pkt. 1. Reglerne om det udvidede fri sygehusvalg findes i § 87 i sundhedsloven og i §§ 19-22 i sygehusbekendtgørelsen.908908. Bekendtgørelse nr. 293 af 23. maj 2017 om ret til sygehusbehandling m.v.
- Side 406 -
...vælger, har indgået aftale med regionerne om behandling af fritvalgspatienter (aftalesygehuse) med den pågældende sygdom. Danske regioner har pligt til at imødekomme et privat sygehus ønske om at levere sundhedsydelser inden for rammerne af det udvidede fri sygehusvalg, men det forudsætter naturligvis, at der kan opnås enighed om vilkårene, jf. sund-
- Side 407 -
...operationen, jf. § 87, stk. 3, i sundhedsloven. Retten til viderehenvisning til et aftalesygehus gælder i sådanne tilfælde, selvom regionssygehuset kan tilbyde behandling inden for én måned. Retten til udvidet frit sygehusvalg ved aflyst operation har således karakter af en slags kompensation for den gene og ulempe, som en aflyst operation kan have.