Bøger, som nævner Sygedagpengeloven § 36a

Længere tids udeblivelse

- Side 322 -

...at være udeblevet uden at fremsende lægelig dokumentation for, at han på grund af sygdom havde været forhindret i at møde op eller holde samtalen telefonisk, havde F misligholdt sine forpligtelser, og A havde været berettiget til at bortvise F den 25. november 2017, ligesom A’s tilbageholdelse af løn fra den 13. oktober 2017 havde været berettiget.

Læs på Jurabibliotek



Arbejdsgivers krav på lægeerklæring – mulighedserklæring

- Side 425 -

...skifte i fokus for bestemmelserne. Tidligere havde lægeerklæringen primært karakter af en art kontrolfunktion, idet de fleste erklæringer var relativt intetsigende, og i det typiske tilfælde alene angav, at der efter en lægelig vurdering var tale om sygdom, der måtte antages at vare et vist tidsrum. Det følger nu, at lægeerklæringen (mulighedserklærin-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 426 -

...således ske ved kortvarigt, langvarigt eller gentaget sygefravær. Erklæringen kan også kræves udarbejdet, efter at lønmodtageren har raskmeldt sig, og er kommet retur på arbejde. Dette vil særlig være relevant, når der konstateres et vist mønster i fraværet – fx i form af gentagne kortere sygdomsperioder, jf. også sygedagpengelovens § 36 a, stk. 4.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...omstændighederne må en kortere frist være acceptabel. I Arbejdsmarkedsstyrelsens (nu Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) notat af 7. april 2010 er det således anført, at 1 dags varsel kan være en rimelig frist. Det anføres sammesteds – hvilket kan tiltrædes – at hvis lønmodtageren er på arbejde, kan der indkaldes til samtale den samme dag.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 428 -

...Selv om den pågældende medarbejder var syg på tidspunktet for arbejdsgiverens indkaldelse til ovennævnte samtale, var arbejdsgiveren berettiget til at indkalde medarbejderen til samtale med henblik på udarbejdelse af en mulighedserklæring. Højesteret fandt, at virksomheden havde været berettiget til at tilbageholde lønnen og bortvise medarbejderen.

Læs på Jurabibliotek