Bøger, som nævner Tinglysningsloven § 47c

Leasinggivers ejendomsret over for leverandøren

- Side 341 -

...jf. tinglysningslovens § 47 c, stk. 3, nr. 1, hvilket ligeledes gør sig gældende for et fordringspant, jf. tinglysningslovens § 47 d. En overdragelse af aftalen indebærer også en overdragelse af fordringerne i henhold til aftalen, hvorfor leasinggiver skal kontrollere personbogen og indhente accept af, at fordringerne udgår af det pågældende pant.

Læs på Jurabibliotek



Tinglysningslovens § 37

- Side 365 -

For det tilfælde, at leasingtager og dermed sælger har stiftet virksomhedspant, jf. tinglysningslovens § 47 c, skal leasinggiver være opmærksom på, om aktivet er omfattet af virksomhedspantet udstedt af leasingtager. Er det tilfældet, vil det være nødvendigt for leasinggiver at opnå samtykke fra virksomhedspanthaver.

Læs på Jurabibliotek



Virksomhedspant

- Side 366 -

...adkomst til i fremtiden. Sikringsakten ved et virksomhedspant er tinglysning, jf. tinglysningslovens § 47 c, stk. 2. Virksomhedspant kan være relevant i mange sammenhænge. I nærværende afsnit fokuseres på et virksomhedspant hos leverandøren og hos leasingtager. Det kunne også være relevant at vurdere betydningen af et virksomhedspant hos leasinggiver.

Læs på Jurabibliotek


Pant tinglyst hos leverandøren

Et tinglyst virksomhedspant hos leverandøren af det leasede omfatter principielt det leasede aktiv, da det normalt vil omfatter hele varelageret hos pantsætter, leverandøren, jf. tinglysningslovens § 47 c, men omfanget afhænger af det konkrete valg, som er aftalt mellem pantsætter og panthaver.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Tinglysningslovens § 47 c Indehaveren af en erhvervsvirksomhed kan ved anvendelse af skadesløsbrev eller ejerpantebrev underpantsætte, hvad virksomheden ejer og fremtidig erhverver (virksomhedspant), jf. stk. 3 og 4. Pantsætning er ikke til hinder for, at aktiver, bortset fra fordringer, udskilles ifølge regelmæssig drift af virksomheden.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 367 -

Det fremgår af tinglysningslovens § 47 c, stk. 1, 2. pkt., at pantsætningen ikke er til hinder for, at aktiver, bortset fra fordringer, udskilles ifølge regelmæssig drift af virksomheden.

Læs på Jurabibliotek



Pant tinglyst hos leasingtager

- Side 368 -

...ejendomsforbehold. Derudover vil et virksomhedspant først gribe en given genstand, når virksomhedspantsætter opnår en tinglig ret til genstanden,406406. Se hertil Gam Madsen i ET 2013.325 – Virksomhedspantets prioritetsstilling – sælgers og tredjemands sikkerhed i genstande, som virksomhedspantsætter erhverver. hvilket ikke sker ved en leaset genstand.

Læs på Jurabibliotek



Fordringspant

- Side 369 -

Ved indirekte leasing, hvor leverandøren indgår en aftale med leasingtager med det sigte, at aftalen efterfølgende skal overdrages til et finansieringsselskab, kan der opstå et ejendomsretligt problem, såfremt leverandøren har udstedt et virksomhedspant og/eller fordringspant, jf. tinglysningslovens § 47 c og § 47 d.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...En overdragelse af aftalen indebærer også en overdragelse af fordringerne i henhold til aftalen, hvorfor leasinggiver skal kontrollere personbogen og indhente accept af, at fordringerne udgår af det pågældende pant. Det er muligt for en leverandør at tinglyse en negativerklæring, hvorefter det registreres, at der ikke kan tinglyses et fordringspant.

Læs på Jurabibliotek