- Side 217 -
...år, jf. tjenestemandspensionslovens § 2, stk. 1. Hvis tjenestemandens hidtidige opgaver helt bortfalder, foreligger der stillingsnedlæggelse, og i så fald har tjenestemanden som hovedregel ret til rådighedsløn i tre år, jf. tjenestemandslovens § 32 og KL-tjenestemandsregulativets § 30. Denne ret gælder uanset optjent pensionsalder og anciennitet i
- Side 221 -
...for sit ansættelsesområde pligt til at underkaste sig de forandringer i arbejdets omfang og beskaffenhed, der ikke ændrer tjenestens karakter, eller som gør stillingen upassende, jf. § 12, stk. 1. I samme omfang kan det pålægges vedkommende at overtage en anden stilling. KL-tjenestemandsregulativets § 12, stk. 1, indeholder en enslydende bestemmelse.
(...)
...suppleres af bestemmelser i § 12, stk. 2-4, om henholdsvis overtagelse af stillinger uden for ansættelsesområdet, om helbredsmæssigt begrundede ændringer og om åremålsansattes stilling ved åremålsansættelsens udløb. Overtagelse af stillinger uden for ansættelsesområdet kan kun pålægges efter godkendelse fra omflytningsnævnet, jf. tjenestemandslovens § 13.
(...)
...stillingen spiller således en rolle, og det er af stor betydning, hvilke ændringer en tjenestemand burde have forudset, enten fordi disse er udslag af en almindelig samfundsmæssig udvikling, eller fordi beskrivelsen af stillingen i lovregler, opslag eller ansættelsesbrev har gjort det klart for vedkommende, at der kan blive tale om ændringer (s. 22 f.).
(...)
- Side 223 -
...hun bevarede sin hidtidige stillingsbetegnelse og løn. Højesteret udtalte mere generelt, at tålegrænsen for medarbejdere i de stillingskategorier, sagen angik, som udgangspunkt ikke var overskredet, når der ikke var sket ændringer i stillingsbetegnelse og aflønning, og når arbejdet fortsat indebar en udnyttelse af vedkommendes faglige kompetencer.
- Side 228 -
...havde ladet sig overflytte til et (oprindeligt statsejet) selskab, blev videreoverdraget sammen med arbejdsfunktionen til et andet selskab uden for koncernen (med fastholdelse af de særlige tjenestemandsrettigheder hos det overdragende selskab). Højesteret fremhævede, at overflytningen ikke ville medføre væsentlige ændringer til skade for de ansatte.
- Side 246 -
...række tilfælde, navnlig hvis den pågældende får anvist en anden passende stilling efter tjenestemandslovens § 12 eller i øvrigt selv opnår anden offentlig eller halvoffentlig ansættelse, jf. nærmere § 32, stk. 2-5. Opnår en tjenestemand på rådighedsløn ansættelse i den private sektor, er der ikke hjemmel til at inddrage eller begrænse rådighedslønnen.