Følgende udlændinge er fritaget for krav om arbejdstilladelse:
-
1) Udlændinge, der er statsborgere i et andet nordisk land, jf. § 1.
-
2) Udlændinge, der er omfattet af EU-reglerne, jf. §§ 2 og 6.
-
3) Udlændinge med tidsubegrænset opholdstilladelse.
-
4) Udlændinge med opholdstilladelse efter §§ 7, 8, 9, 9 b, 9 d eller 9 e eller § 9 q, stk. 2 og 3.
-
5) Udlændinge med opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, når tilladelsen er meddelt i umiddelbar forlængelse af en opholdstilladelse efter § 9 b.
-
6) Udlændinge med opholdstilladelse efter § 9 c, når tilladelsen er meddelt en udlænding, der har indgivet ansøgning om opholdstilladelse efter § 7.
-
I den seneste lovbekendtgørelse på Retsinformation er § 1, nr. 9, i lov nr. 2194 af 29. december 2020 ikke implementeret korrekt. Vi har implementeret ændringen, som den er vedtaget i lov nr. 2194 af 29. december 2020. 7) Udlændinge med opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 1, § 9 m, jf. dog § 9 m, stk. 3, 1. pkt., og § 9 n, når tilladelsen er meddelt som følge af en familiemæssig tilknytning til en herboende person.
-
8) Udlændinge med opholdstilladelse efter § 9 c, stk. 3, når arbejdet er naturligt knyttet til udlændingens ophold her i landet på dette opholdsgrundlag.
-
9) Udlændinge med opholdstilladelse efter § 9 i, stk. 3 og 4.
Stk. 2 En udlænding med opholdstilladelse efter § 9 a, stk. 2, nr. 4 og 5, nr. 7, litra a og b, og nr. 14, litra b, er fritaget for arbejdstilladelse til bibeskæftigelse, hvis bibeskæftigelsen har sammenhæng med den beskæftigelse, som danner grundlag for udlændingens opholdstilladelse. En udlænding med opholdstilladelse efter § 9 i, stk. 2, er fritaget for arbejdstilladelse til bibeskæftigelse, hvis bibeskæftigelsen har sammenhæng med den ph.d.-uddannelse, som danner grundlag for udlændingens opholdstilladelse.
Stk. 3 Udlændinge- og integrationsministeren kan bestemme, at andre udlændinge er fritaget for krav om arbejdstilladelse. Udlændingebekendtgørelsen