Bøger, som nævner Udlændingeloven § 27

Udlændingeret (4. udg.)
Forfattere: Eva Ersbøll, Gunnar Homann, Eddie Omar Rosenberg Khawaja, Niels Henrik Larsen, Ulla Iben Nørgaard, Bettina Spang og Jens Vedsted-Hansen
Udgivelsesdato: 07. dec 2020
DJØF Forlag

Udvisningsgrundene

- Side 564 -

...længden af udlændingens lovlige ophold her i landet betydning for, om hjemmelen skal søges i Udl. § 22, § 23 eller § 24. Opholdslængden har også betydning for muligheden for administrativ udvisning efter Udl. § 25 a. Udl. § 27 indeholder derfor nærmere regler om, hvorledes varigheden af udlændingens lovlige ophold skal beregnes, jf. nedenfor afsnit 3.8.

Læs på Jurabibliotek



Udl. § 22, nr. 1-3

- Side 584 -

længden af det lovlige ophold skulle regnes fra tidspunktet for den første meddelelse af opholdstilladelse, jf. Udl. § 27, stk. 2.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 585 -

...b, eller har lovligt ophold i landet, fordi der ikke over for den pågældende stilles krav om visum eller opholdstilladelse, jf. Udl. §§ 1-3 a og 5, stk. 2 (nordiske statsborgere, EU/EØS-statsborgere, udlændinge med opholdstilladelse i et andet Schengenland, visumfri udlændinge og børn under 18 år med fast ophold hos forældremyndighedens indehaver).

Læs på Jurabibliotek

(...)

...27 som lovligt ophold skulle medregnes den periode, der er medgået efter indgivelsen her i landet af ansøgningen efter Udl. § 9 eller fra det senere tidspunkt, hvor betingelserne for opholdstilladelse var opfyldt. Den forudgående periode, hvor udlændingen alene opholdt sig som asylansøger – såkaldt processuelt ophold – skal omvendt ikke medregnes.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 586 -

»Spørgsmålet om beregning af opholdstidens længde reguleres af Udl. § 27. Bestemmelsen tager ikke direkte stilling til spørgsmålet om, i hvilket omfang en afbrydelse af et ophold har den følge, at udlændingens opholdstid skal regnes fra seneste indrejse.

Læs på Jurabibliotek

(...)

I øvrigt henvises til bemærkningerne nedenfor i afsnit 3.8 vedrørende Udl. § 27’s regel om fastlæggelsen af begyndelsestidspunktet for opholdsperiodens beregning og spørgsmålet om afbrydelse af opholdstidsberegningen.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Er en opholdstilladelse opnået ved svig, anses opholdet ikke for lovligt, jf. Udl. § 27, stk. 4, og opholdstilladelsen vil kunne inddrages, hvad enten den er tidsbegrænset eller tidsubegrænset, jf. Udl. § 19, stk. 2, nr. 1.

Læs på Jurabibliotek



Udl. § 23, nr. 1-4

- Side 591 -

Bestemmelsen omfatter udlændinge, som har haft lovligt ophold her i landet i mere end de sidste 5 år. Der henvises til bemærkningerne ovenfor i afsnit 3.3.4.1 om forståelsen af begrebet lovligt ophold, og for så vidt angår åremålsberegningen tillige til bemærkningerne i afsnit 3.6 om beregningsreglen i Udl. § 27.

Læs på Jurabibliotek



Udl. § 24, nr. 1 og 2

- Side 594 -

...27, stk. 2, og afsnit 3.6 nedenfor. Selvom en asylsag måtte trække ud, således at asylansøgeren har opholdt sig her i landet i en lang række år, vil pågældende i udvisningsmæssig henseende fortsat kun være omfattet af Udl. § 24, og formelt set sidestillet med udlændingen, der under gennemrejse uden nogen tilknytning til Danmark begår kriminalitet.

Læs på Jurabibliotek



Udvisning som følge af visse ordensmæssige hensyn

- Side 605 -

Beregningen af opholdstiden sker i overensstemmelse med den almindelige beregningsregel i Udl. § 27, jf. yderligere herom nedenfor i afsnit 3.6.

Læs på Jurabibliotek



Lovligt ophold

- Side 617 -

Udl. § 27 indeholder en særlig regel om beregningen af de relevante tidsrum, ikke blot i udvisningssituationer, men også hvor varigheden af opholdet i øvrigt måtte være af betydning som ved spørgsmål om overgang fra tidsbegrænset til tidsubegrænset opholdstilladelse, og ved eventuelt bortfald af en opholdstilladelse.

Læs på Jurabibliotek


Beregningen af varigheden

...eller 9 år, på 5 år og på 6 måneder – fra tidspunktet for udlændingens tilmelding til folkeregisteret eller, hvis ansøgningen om opholdstilladelse er indgivet her i landet, fra tidspunktet for ansøgningens indgivelse, eller fra tidspunktet, hvor betingelserne for opholdstilladelsen er opfyldt, hvis dette tidspunkt ligger efter ansøgningstidspunktet.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 618 -

For flygtninge med opholdstilladelse efter Udl. § 7, stk. 1-3, regnes tidsrummet fra tidspunktet for meddelelsen af den første opholdstilladelse, jf. Udl. § 27, stk. 2.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Udl. § 27, stk. 1 og 2, angiver således et forholdsvis let konstaterbart tidspunkt, fra hvilket begyndelsen af opholdsperioden skal regnes, på nær den situation, hvor tidspunktet skal regnes efter ansøgningstidspunktet, og tidspunktet, hvor betingelserne for en opholdstilladelse var opfyldt.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Efter Udl. § 27, stk. 3, afbrydes beregningen af de i stk. 1 nævnte tidsrum, når en opholdstilladelse udløber, bortfalder eller inddrages af Udlændingestyrelsen eller Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...fra det oprindelige begyndelsestidspunkt. En udlænding, der ikke har indgivet en ansøgning om forlængelse rettidigt, vil modsat i perioden efter udløb af den oprindelige opholdstilladelse, indtil indgivelse af ansøgningen sker, opholde sig ulovligt i landet, og efter praksis vil udlændingen formentlig overtræde Udl. § 59, stk. 2, om ulovligt ophold.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Sker der på den anden side ikke forlængelse af opholdstilladelsen, vil den tid, der går med sagsbehandlingen og til en eventuel administrativ rekurs eller eventuel domstolsindbringelse alt forudsat beslutningen ikke omgøres, således ikke føre til en forlænget beregning af opholdstiden efter Udl. § 27.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 619 -

...strafbart forhold begået af en udlænding med lovligt ophold eventuelt i henhold til en eksisterende og gyldig opholdstilladelse, der ikke forud for dommen er varetægtsfængslet, løser Udl. § 27, stk. 3, ikke spørgsmålet om, hvornår fristberegningen afbrydes. Det kunne således forud for Højesterets dom gengivet i U 2014.3210 H give anledning til tvivl.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...udlændingelovens § 27, stk. 3 og 5, at beregningen af perioden for lovligt ophold ikke afbrydes ved anklagemyndighedens tilkendegivelse om, at der vil blive nedlagt påstand om udvisning, men regnes frem til det tidspunkt, hvor der første gang afsiges dom om ubetinget udvisning, uanset at afgørelsen eventuelt ikke kan fuldbyrdes på dette tidspunkt.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

Beregningen efter Udl. § 27, stk. 3, afbrydes således ikke ved anklagemyndighedens tilkendegivelse om, at der vil blive nedlagt påstand om udvisning eller ved en sådan påstand i anklageskriftet, men fra det tidspunkt, hvor der første gang afsiges dom, dvs. ved byrettens dom, uanset at afgørelsen ikke kan fuldbyrdes på dette tidspunkt, hvis den ankes.

Læs på Jurabibliotek


Opholdstilladelse opnået ved svig

Udl. § 27, stk. 4, fastslår udtrykkeligt, at ophold med en opholdstilladelse opnået ved svig ikke anses for lovligt ophold. En afgørelse, der fastslår, at en opholdstilladelse er opnået ved svig vil normalt medføre inddragelse efter Udl. § 19, stk. 2, nr. 1.

Læs på Jurabibliotek



Varetægtsfængsling og frihedsstraf

- Side 620 -

...udlændingen har været varetægtsfængslet forud for en senere domfældelse eller har udstået frihedsstraf eller har været undergivet anden strafferetlig retsfølge, der indebærer eller giver mulighed for frihedsberøvelse for en lovovertrædelse, der ville have medfør ubetinget frihedsstraf, heller ikke skal medregnes i de i Udl. § 27, stk. 1, nævnte tidsrum.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...at der kun under særlige omstændigheder må træffes afgørelse om udsendelse, når pågældende har haft ophold i værtsmedlemsstaten i de ti forudgående år. Ved beregningen af denne 10 årsperiode, skal der ikke ske fradrag for de perioder, der følger af Udl. § 27, stk. 5. Direktivet indeholder således ikke sådanne fradragsadgange. Se hertil U 2009.581 V.

Læs på Jurabibliotek