Bøger, som nævner Udlændingeloven § 46a

Bemærk, at § 46a blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 46a, om det har en betydning.

Visumpraksis

- Side 65 -

Udlændingestyrelsen kan i øvrigt forhåndsgodkende virksomheder i Danmark, dvs. registrerede i Danmark eller med en afdeling eller filial her i landet, med henblik på at modtage forretningsbesøg af udlændinge fra visumpligtige lande, jfr. udlændingelovens § 4 d. Afslag på forhåndsgodkendelse kan ikke påklages, jfr. udlændingelovens § 46 a, stk. 6.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 66 -

...indestå for de medarbejdere, der sendes på forretningsrejse til Danmark. Akkrediteringsordningen er først og fremmest tiltænkt erhvervsvirksomheder, men uddannelsesinstitutioner, foreninger og organisationer vil ligeledes efter en konkret vurdering kunne akkrediteres, hvis Danmarks samarbejdsrelationer til udlandet taler for at imødekomme ansøgningen.

Læs på Jurabibliotek



Visumopholdets længde, klagemuligheder mm.

- Side 77 -

sen, jfr. udlændingelovens § 46 a, stk. 5. Er der tale om en afgørelse truffet i medfør af udlændingelovens § 4 e – repræsentationernes afslag på en ansøgning om visum eller om at annullere eller inddrage et allerede meddelt visum meddelt ved brug af en standardformular – anses denne for påklaget ex officio.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...på et meddelt visum.. Klagen til Udlændingenævnet skal være indgivet inden 8 uger efter, at klageren har fået meddelelse om afgørelsen. Udlændingenævnets formand eller den, formanden bemyndiger dertil, kan i særlige tilfælde besluttet, at en klage skal behandles, selv om klagen er indgivet efter fristens udløb, jfr. udlændingelovens § 46 a, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek



Kompetence i første og anden instans – fase 2 – vedrørende ansøgninger om ophold i Danmark (bortset fra asyl og familiesammenføring)

- Side 80 -

...klagefristens overholdelse, kan fristoverskridelsens længde, årsagen til fristoverskridelsen, afgørelsens betydning for sagens parter samt sandsynligheden for, at Udlændingenævnet giver klageren medhold, indgå, jf. § 27, stk. 3, i Udlændingenævnets forretningsorden. Der er ikke tale om en udtømmende opregning af forhold, der kan indgå i vurderingen.«

Læs på Jurabibliotek