Bøger, som nævner Udlændingeloven § 9

Bemærk, at § 9 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 9, om det har en betydning.

Kapitlets emne og tilrettelæggelse

- Side 245 -

...modsætning til en udlænding, der udvises efter bestemmelserne i UDL kap. 4, er der ikke knyttet et indrejseforbud til § 19. En udlænding, der får inddraget eller nægtet sin opholdstilladelse forlænget, kan således uden videre indgive en ny ansøgning om opholdstilladelse, hvorved inddragelse, ligesom bortfald efter § 17, er en mildere sanktion end udvisning.

Læs på Jurabibliotek



Med mulighed for varigt ophold eller med henblik på midlertidigt ophold

- Side 247 -

Efter UDL § 11, stk. 1, 1. pkt., meddeles opholdstilladelse efter UDL §§ 7-9 f eller 9 i-9 n med mulighed for varigt ophold eller med henblik på midlertidigt ophold her i landet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...stk. 4, at opholdstilladelse efter UDL § 9 og § 9 c, stk. 1, som er meddelt som følge af en familiemæssig tilknytning til en udlænding, der er meddelt opholdstilladelse efter udlændingelovens § 7 og § 8, stk. 1 og 2, gives med henblik på midlertidigt ophold her i landet. »Paradigmeskiftet« og dets konsekvenser omtales nærmere senere i dette kapitel.

Læs på Jurabibliotek



Modtagelse af offentlig forsørgelse

- Side 251 -

...19, stk. 1, indeholder derfor en række bestemmelser, der giver mulighed for at håndhæve dette selvforsørgelseskrav gennem inddragelse. Kommunerne er pålagt indberetningspligt ved offentlig forsørgelse, når opholdstilladelsen er betinget af, at udlændingen og den herboende person ikke modtager offentlig hjælp, jf. bl.a. UDL § 9, stk. 30, og § 44 e.

Læs på Jurabibliotek



Manglende opfyldelse af boligkravet

- Side 253 -

...og beboere i boligen. Efter bestemmelsens 2. pkt. kan kommunen uden samtykke fra den herboende person til brug for sin udtalelse efter 1. pkt. samkøre Det Fælleskommunale Persondatasystem med BBR-registret med det formål at tilvejebringe oplysning om antallet af beboelsesrum i boligen og antallet af beboere, der er tilmeldt den pågældende adresse.

Læs på Jurabibliotek



Inddragelse i svigstilfælde (UDL § 19, stk. 2, nr. 1)

- Side 256 -

...forældre og søskende i Tyrkiet, og at der ikke for retten var godtgjort at være afgørende grunde, der talte derimod. Østre Landsret fandt derimod, at der efter det oplyste om drengens alder, herunder ved opnåelsen af opholdstilladelsen, om hans tilhørsforhold til det danske samfund og varigheden af opholdet her i landet, ikke var grundlag for inddragelse.

Læs på Jurabibliotek



Forældrenes opholdsgrundlag ophører eller bortfalder

- Side 265 -

I U 2006.2163 V var en vietnamesisk statsborger i 2001 blevet sammenført med sin moder, der havde forældremyndigheden, efter UDL § 9, stk. 1, nr. 3 (nu § 9, stk. 1, nr. 2). I 2004 blev hans opholdstilladelse inddraget, idet

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 266 -

...opholdstilladelse er ugyldig, risikerer domstolene, hvis de lægger denne uprøvet til grund, at bidrage til håndhævelse af en ugyldig forvaltningsafgørelse. Domstolene kan imidlertid typisk vanskeligt gøre andet. Kommer det senere frem, at afgørelsen vedrørende forælderens opholdstilladelse var ugyldig, kan dommen vedrørende barnets opholdstilladelse prøves på ny.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...denne.3232. Se også U 2007.1641 V, hvorefter udlændingens interesse i at kunne forblive her i landet, for det tilfælde at det senere måtte blive fastslået, at hans opholdstilladelse ikke kunne nægtes forlænget, ikke fandtes at opveje ministeriets klare interesse i, at hans udrejse af Danmark ikke blev udsat yderligere, jf. herved UDL § 52, stk. 6.

Læs på Jurabibliotek



Ikke-biologiske familiekonstellationer som fortsat opholdsgrund

- Side 267 -

...ændre afgørelserne, idet der ikke fandtes at foreligge sådanne omstændigheder, at inddragelsen af opholdstilladelserne måtte antages at virke særligt belastende for M og børnene, jf. herved UDL § 19, stk. 6 (nu § 19 a, stk. 2), jf. § 26, stk. 1. Ministeriet lagde herved bl.a. vægt på, at M og hendes børn alene havde opholdt sig i Danmark i ca. 4½ år.

Læs på Jurabibliotek



Inddragelse ved partnervold m.v. (UDL § 19, stk. 7)

- Side 269 -

...adoptivbarn – også et barn fra udlændingens nærmeste familie, der bor hos udlændingen, og som har fået opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 3, er omfattet af bestemmelsen, hvilket også gælder en mindreårig udlænding, som har fået opholdstilladelse efter samme bestemmelse med henblik på adoption eller som led i et plejeforhold.

Læs på Jurabibliotek



Samlivsophør pga. den danske references død (UDL § 19, stk. 8)

- Side 271 -

...derfor få inddraget opholdstilladelsen, hvis den herboende ægtefælle eller samlever afgår ved døden, da grundlaget for tilladelsen – det faktiske samliv på fælles bopæl – ikke længere er til stede. Det samme gælder udlændinge, der har opholdstilladelse på baggrund af ægteskab eller fast samlivsforhold efter lovens § 9 c, stk. 1 (ganske særlige grunde).

Læs på Jurabibliotek

(...)

Et barn, der er meddelt opholdstilladelse på baggrund af sin forælder efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 2, eller § 9 c, stk. 1, vil tilsvarende som udgangspunkt få inddraget sin opholdstilladelse, hvis den forælder, som barnet

Læs på Jurabibliotek



Indledende om inddragelse af opholdstilladelser meddelt med henblik på midlertidigt ophold

- Side 274 -

...19, stk. 8, der som nævnt blev indsat ved »Im-loven«, idet sidstnævnte bestemmelse kun omfatter familiesammenføring efter UDL § 9, stk. 1, nr. 1, og § 9 c, stk. 1. Selvom de syntes at have gjort deres yderste for at blive integrerede i Danmark qua beskæftigelse og uddannelse, var karakteren af deres opholdstilladelse tilsyneladende udslagsgivende.

Læs på Jurabibliotek



Fastholdelse af økonomisk aktive udlændinge i inddragelsessituationer (UDL § 9 a, stk. 2, nr. 12)

- Side 287 -

...men som har været i beskæftigelse i Danmark i minimum 2 år, på ny opnå arbejds- og opholdstilladelse.7777. Om den tidligere ordning, se Starup, Grundlæggende udlændingeret I (2012), s. 266 ff. I modsætning til den tidligere ordning kan udøvelsen af selvstændig erhvervsvirksomhed efter den gældende ordning ikke danne grundlag for opholdstilladelse.

Læs på Jurabibliotek