Bøger, som nævner Udlændingeloven § 9a

Bemærk, at § 9a blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 9a, om det har en betydning.

Ph.d.-studerende

- Side 411 -

...med opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 a, stk. 2 eller stk. 3. eller et medfølgende familiemedlem alligevel modtager hjælp efter lov om aktiv socialpolitik, indberetter kommunalbestyrelsen dette til Styrelsen for International Rekruttering og Integration, herunder med oplysning om omfanget af hjælpen, jfr. udlændingelovens § 44 e, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek


EtableringskortФ2688853Ф

...1.194 opholdstilladelser under ordningen. I samme periode blev der givet 27 afslag. 74 procent af tilladelserne blev givet til studerende, 13 procent blev givet til ph.d.-studerende, 10 procent blev givet til forskere eller f.eks. forskere på beløbsordningen, mens 4 procent havde en anden type tilladelse som f.eks. medfølgende familie eller andet..

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 412 -

...som er godkendt5555. Uddannelser, der ikke er godkendt af en statslig myndighed, men hvor der alene foreligger en udtalelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), kan ikke danne grundlag for et etableringskort. af en statslig myndighed.5656. Gennemført ved lov nr. 885 af 16. juni 2020, som indebar ændring af udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 10.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 413 -

...opholdstilladelse på baggrund af ansættelsesforholdet ret til at opholde sig her i landet samt arbejde i tiden, indtil der er taget stilling til, om udlændingen kan meddeles opholdstilladelse på baggrund af ansættelsesforholdet.6262. Jfr. herved udlændingelovens § 9 a, stk. 11, 3. pkt., som blev indsat i udlændingeloven med lov nr. 560 af 7. maj 2019.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 414 -

...opholdstilladelse på baggrund af reglen om etableringskort i udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 10, er fritaget for kravet om arbejdstilladelse, jfr. udlændingebekendtgørelsens § 24, stk. 1, nr. 8. Det er også muligt at foretage jobskifte i den periode, hvor etableringskortet er gyldigt, uden at man behøver søge ny opholdstilladelse i forbindelse hermed.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...i stand til at forsørge sig selv samt eventuel medfølgende familie under opholdet i Danmark.6666. Det første år, se i øvrigt nærmere om kravet til forsørgelse i udlændingebekendtgørelsens § 22, stk. 2. Opholdstilladelsen er desuden betinget af, at udlændingen ikke modtager hjælp efter lov om aktiv socialpolitik, jfr. udlændingelovens § 9 a, stk. 4.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 415 -

...udlændingen, der har afsluttet sin danske uddannelse, f.eks. rejser tilbage til hjemlandet, jfr. udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 106868. Da jobsøgningsperioden ikke udvides fra seks måneder til et år, betyder det, at udlændinge, der søger om etableringskort, fremover vil kunne indgive ansøgning om opholdstilladelse uden at have lovligt ophold i Danmark..

Læs på Jurabibliotek



Forskere

- Side 416 -

...opholdstilladelse til en udlænding, der har indgået aftale eller fået tilbud om ansættelse som forsker på et universitet eller i en virksomhed i Danmark7272. Hvis forskeren ansættes i en virksomhed eller på et universitet, der er certificeret i medfør af udlændingelovens § 9 a, stk. 18, kan ansøgningen indgives under fast track-ordningen, jfr. § 9 a, stk. 17..

Læs på Jurabibliotek

(...)

...mulighed for at give opholdstilladelse til en udlænding, som har afsluttet en uddannelse på kandidat- eller masterniveau, og som er inviteret til at forske hos en privat eller offentlig forskningsinstitution uden at være ansat eller indskrevet på denne. Det er et ophold som såkaldt gæsteforsker, jfr. udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 5. Gæsteforske-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 417 -

...§ 9 a, stk. 2, nr. 4, gives for en periode på op til fire år med mulighed for forlængelse7676. Dette følger af udlændingebekendtgørelsen – bekendtgørelse nr. 2260 af 29 december 2020 om udlændinges adgang her til landet – § 16, stk. 4.. Forskere er også omfattet af muligheden for at få op til seks måneders jobsøgningsophold efter endt ansættelse.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...sædvanlige vilkår vedrørende f.eks. ferie og opsigelsesvarsel. Derimod stilles der ikke krav til omfanget af forskerens beskæftigelse på universitetet eller virksomheden. Forskeren kan derfor samtidig være tilknyttet f.eks. et dansk universitet og et eller flere universiteter i andre lande, uden at dette påvirker forskerens opholdstilladelse i Danmark.

Læs på Jurabibliotek