- Side 347 -
...mulighed for afsoning i bopælslandet, er i C-700/21 (O.G.) anset for værende i strid med EU-retten, nærmere betegnet EUC art. 20, hvorefter alle mennesker er lige for loven. Der kan naturligvis i de konkrete tilfælde stilles krav til opholdets varighed og graden af integration i bopælsstaten, og hvis disse ikke er opfyldt, skal der ske udlevering.
(...)
...resocialiseringsformål henviser Højesteret bl.a. til C-42/11 (Da Silva Jorge), pr. 43, hvorefter der skal foretages en samlet vurdering af en række objektive forhold, som kendetegner personens situation, herunder f.eks. varigheden af, karakteren af og omstændighederne ved personens ophold og den familiemæssige og økonomiske tilknytning til den fuldbyrdende medlemsstat.
(...)
...Rumænien, samt kriminalitetens karakter og grovhed, var der i den konkrete sag ikke grundlag for at afslå udlevering, jf. udleveringslovens § 7, stk. 2.9292. Det indgik tillige i sagen, hvorvidt der var tale om forskelsbehandling i strid med TEUF art. 18. Vedrørende tilknytning til de to lande omtaler Højesteret kort, hvor gammel R var, da han forlod Rumæ-
- Side 350 -
...foranstaltning, som vedkommende måtte blive idømt. Det gælder, hvis der er tale om en dansk statsborger eller person med fast bopæl her i landet, jf. stk. 1. Der kan i forbindelse med en sådan proces opstå spørgsmål, om straffen – der er idømt af myndighederne i det land, hvor arrestordren er udstedt – kan tilpasses danske forhold og udmålingsregler.
- Side 363 -
...proportionalitetsprincippet.123123. Se også C-509/18 (PF), pr. 50. Retten har derfor et ansvar for at kontrollere, om udlevering er proportionelt. Det er så meget desto vigtigere, eftersom den fuldbyrdende judicielle myndighed i det fremmede land – af hensyn til principperne om gensidig tillid og anerkendelse – ikke kan afslå en arrestordre på grund af manglende proportionalitet.