Bøger, som nævner Vikarloven § 3

Efter vikardirektivets implementering

- Side 246 -

...brugervirksomheds områdeoverensomst således, at den omfatter vikarer, efter min mening anses for betydeligt reduceret. Præjudikatsværdien af de afgørelser, der forud for vikarlovens ikrafttræden har fastslået, at en brugervirksomheds overenskomst ud fra bl.a. hensynet til den generelle omgåelsesrisiko finder anvendelse på vikarer, er således begrænset i dag.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

...på, har vikarlovens ikrafttræden medført en yderligere modifikation af den fagretlige praksis om anvendelsen af en brugervirksomheds områdeoverenskomst i forhold til indlejede vikarer, som blev introduceret med Bravida-afgørelsen og Promecon-afgørelsen og siden modificeret med voldgiftskendelsen af 12. juli 2010 og tilkendegivelsen af 26. juli 2011.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 248 -

...Organisation var af den opfattelse, at vikarloven og dennes § 3, stk. 5, indebar, at de beskyttelseshensyn, der lå til grund for den hidtidige praksis (Promecon-sagen), blev varetaget ved vikarlovens § 3, stk. 5, hvorved den hidtidige praksis alene opretholdes i de situationer, hvor ligebehandlingsprincippet ikke er fraveget efter vikarlovens § 3, stk. 5.

Læs på Jurabibliotek

(...)

»... vikarloven har medført, at hidtidig vikarpraksis på VVS-overenskomstens område ikke længere gælder, hvis vikarerne er dækket af en overenskomst gældende for vikarbureauet, der opfylder kravene i vikarlovens § 3, stk. 5.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

...overordnede problem, der ligger i, at mange danske overenskomster ikke er egnede til at håndtere vikaransættelser samt at modellen ikke sikrer, at lokalaftaler i brugervirksomhederne finder anvendelse i forhold til vikarer, og at der dermed reelt kan være ret store lønmæssige forskelle på vikarer og sammenlignelige ansatte i brugervirksomhederne.«

Læs på Jurabibliotek



Efter vikardirektivets implementering

- Side 252 -

...påtager sig ved at udnytte fravigelsesbestemmelsen i vikarlovens § 3, stk. 5. Imidlertid gælder det, at såfremt vikarbureauets eller brugervirksomhedens overenskomst opfylder de formelle betingelser efter vikarlovens § 3, stk. 5, er der tale om en fravigende overenskomst, hvilket indebærer, at vikarlovens ligebehandlingsprincip ikke finder anvendelse.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 254 -

...ændrer på en praksis, som bestod forud for vikarlovens ikrafttræden,471471. Faglig voldgift FV2015.0004, Blik- og Rørarbejderforbundet mod TEKNIQ Installatørernes Organisation. ligesom fravigelsesadgangen efter vikarlovens § 3, stk. 5, synes at indebære en vid adgang for overenskomstparterne til at begrænse betydningen af den EU-konforme fortolkning.

Læs på Jurabibliotek



Efter vikardirektivets implementering

- Side 257 -

...kollektive overenskomst er indgået af de mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark, og at overenskomsten gælder på hele det danske område. Hvis disse betingelser er opfyldt, finder vikarlovens § 3, stk. 1-4, ikke anvendelse, selv om overenskomstparterne på et overenskomstområde ikke har taget højde for vikarloven og det bagvedliggende direktiv.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...denne sammenhæng forudsættes at være indgået i regi af en hovedoverenskomst, beror bedømmelsen imidlertid på, om betingelserne efter § 3, stk. 5, er opfyldt i henseende til denne hovedoverenskomst. Er lokalaftalen således indgået i regi af en hovedoverenskomst, der fraviger vikarlovens § 3, stk. 1-4, fraviger overenskomstgrundlaget loven som helhed.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 258 -

...implementering af vikardirektivet som konkret eksempel. I: Europa og den nordiske aftalemodel. Nordisk Ministerråd. S. 179 f. som fraviger ligebehandlingsprincippet efter vikarlovens § 3, stk. 5, jf. også beskæftigelsesministerens svar på beskæftigelsesudvalgets spørgsmål 10, hvorefter dette afhænger af lokalaftalens udformning. Heraf fremgår det, at det

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 259 -

...med det kollektivarbejdsretlige princip, som fremgår af den faglige voldgiftskendelse af 2. februar 1997480480. Faglig voldgiftskendelse af 2. februar 1997 mellem Træindustriforbundet i Danmark og Snedker- og Tømrerforbundet og Dansk Industri for Træets Arbejdsgiverforening for HTH Køkkener A/S. (opmand Asbjørn Jensen) (se herom nærmere afsnit 4.1).

Læs på Jurabibliotek



Sammenfatning og perspektivering

- Side 269 -

komster, hvilke med implementeringen af vikardirektivet tilføjes en yderligere dimension afhængig af, om vikarbureauets og/eller brugervirksomhedens overenskomster fraviger ligebehandlingsprincippet efter vikarlovens § 3, stk. 5.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...afdækkes, hvordan vikardirektivets implementering må tænkes at påvirke de behandlede overenskomstmæssige problemstillinger, peges der på væsentligheden ved at holde fast i, at der ikke med implementeringen af vikardirektivet er tilsigtet en ændring af de overenskomster og den dertil knyttede praksis, som bestod på tidspunktet for vikarlovens ikrafttræden.

Læs på Jurabibliotek