Bekendtgørelse om certificeringsordninger for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet § 7

Den konsoliderede version af denne bekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse nr. 1693 af 12. december 2023,
som ændret ved bekendtgørelse nr. 286 af 18. marts 2024

§ 7

Ved certificeringsorganets bedømmelse af en ansøgers kompetencer ved projektgranskning, jf. § 12, stk. 2 og 3, § 13, stk. 2 og 3, § 14, stk. 3-5, § 19, stk. 2 og 3, § 20, stk. 2 og 3, § 21, stk. 3 og 4, § 31, stk. 3 og 4, § 32, stk. 3, § 34, stk. 3 og 4, og § 35, stk. 3, skal granskningen ske på baggrund at et eller flere projekter.

Stk. 2 Bedømmelsen af projekter for statiske forhold, jf. § 16, skal mindst omfatte kontrol af, om:

Stk. 3 Bedømmelsen af projekter for brandforhold, jf. § 23, skal mindst omfatte kontrol af, om:

Stk. 4 Bedømmelsen af projekter skal ske ved, at mindst to faglige bedømmere foretager en granskning af projekterne. Efterfølgende skal ansøgeren foretage en mundtlig redegørelse, der kan ligge til grund for den endelige bedømmelse af projekterne. Bedømmelsen kan ske efter principperne angivet i Vejledning om certificering af statikere og brandrådgivere.

Stk. 5 Ved certificeringsorganets bedømmelse ved projektgranskning af ansøgers kompetencer til brandklasse 2 og konstruktionsklasse 2, kan bedømmelsen foretages af mindst én faglig bedømmer og uden en mundtlig redegørelse af projekterne.

Stk. 6 Såfremt certificeringsorganet bliver opmærksom på fejl eller mangler i et projekt, der medfører risiko for personers sikkerhed, skal certificeringsorganet uden ugrundet ophold orientere kommunalbestyrelsen i den stedlige kommune herom. Orienteringen til kommunen skal omfatte oplysninger, der gør, at kommunen entydigt kan identificere byggesagen samt hvilke forhold i projektet, som certificeringsorganet har vurderet, udgør en risiko for personers sikkerhed.