Bøger, som nævner VE-loven § 2

Bemærk, at § 2 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 2, om det har en betydning.

§ 8 P

- Side 1081 -

...at valget skal omfatte alle vedvarende energi-anlæg, omfatter ikke vedvarende energi-anlæg, hvor der den 20. november 2012 eller senere er indgået bindende aftale om køb af anlægget, og hvor ejeren senest den 19. november 2012 indgik bindende aftale om køb af et andet vedvarende energi-anlæg og for dette anlæg har valgt ikke at anvende stk. 2 og 3.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1083 -

...personer, der ejer vedvarende energi-anlæg omfattet af § 2, stk. 2 eller 3, i lov om fremme af vedvarende energi, kan medregne indkomst ved driften af energi-anlægget efter særlige standardregler. Bestemmelsen omfattede indtil lov nr. 738 af 20. maj 2020 (L 114 2019-1) også andele i vedvarende energi-anlæg, jf. om overgangsregler for andele nedenfor.

Læs på Jurabibliotek



Valg af særlige opgørelsesregler

- Side 1091 -

Fysiske personer, der ejer vedvarende energi-anlæg omfattet af § 2, stk. 2 eller 3, i lov om fremme af vedvarende energi, kan ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst vælge at medregne indkomst ved driften af energianlægget

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1092 -

...der er omfattet af den skematiske ordning, og andele i VE-anlæg, der drives erhvervsmæssigt. En skatteyder kan dog i det ene indkomstår vælge at sælge alle andele omfattet af den skematiske ordning, og derefter i det efterfølgende indkomstår investere fortjenesten i VE-anlæg, uden at den skematiske ordning automatisk skal anvendes på de nye andele.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...vedvarende energi. Efter § 2, stk. 2, i lov om fremme af vedvarende energi forstås ved vedvarende energikilder bl.a. vindkraft, biogas, biomasse, solenergi, bølge- og tidevandsenergi og geotermisk varme. Efter § 2, stk. 3, i samme lov kan klima- og energiministeren fastsætte nærmere regler om, hvilke energiformer, der kan betegnes som vedvarende energi.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1097 -

...ligningslovens § 8 P i de enkelte tilfælde var opfyldt. Skatterådet fandt endvidere ikke, at der i ligningslovens § 8 P var et tidsmæssigt ejerkrav. Skatteyderen kunne derfor godt videresælge nyerhvervede anparter inden statustidspunktet, såfremt skatteyderen selvangav i overensstemmelse med den valgte beskatningsmetode, uanset om andelene var solgt.

Læs på Jurabibliotek