Bemærk, at § 61 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 61, om det har en betydning.
- Side 356 -
...leasingaftale, der ikke hjemler købspligt for skyldneren, og som ikke i øvrigt kan anses for finansiel leasing, omfattes ikke af bestemmelsen. Sådanne aftaler, der ofte benævnes operationel leasing eller blot leje, vil kunne opsiges med sædvanligt eller rimeligt varsel efter konkurslovens § 61, uanset om en længere uopsigelsesperiode måtte være aftalt.«
»En aftalt fratrædelsesgodtgørelse kan anses som et alternativ til et aftalt forlænget opsigelsesvarsel og vil i en konkurssituation typisk have samme funktion. Højesteret finder derfor, at den adgang til konkursregulering, der ved konkurslovens § 61, stk. 1, er hjemlet
- Side 361 -
...uopsagte stillinger, findes der ved beregning af appellanternes krav mod boet ikke grundlag for i medfør af konkurslovens § 61 at nedsætte det aftalte varsel på 3 måneder, der på den nævnte baggrund ikke kan anses for usædvanligt eller urimeligt, hvorimod det for appellanten S’s vedkommende aftalte længere varsel findes at burde nedsættes til 3 måneder.«
(...)
- Side 362 -
...aftalt opsigelsesvarsel i den konkrete situation er sædvanligt eller rimeligt med den konsekvens, at det i sin helhed kan gøres gældende over for konkursboet. Det er derfor med rette, at boet efter konkurslovens § 61, stk. 1, har reguleret de indstævntes opsigelsesvarsel til 6 måneder.«724724. U 2013.2915 Ø statuerede, at piloter ikke er funktionærer.
(...)
- Side 363 -
...sin ægtefælle, som opgav sit hidtidige job, findes et rimeligt opsigelsesvarsel – når der samtidig henses til det konkursretlige ligelighedsprincip – i den foreliggende situation passende at kunne fastsættes til 6 måneder, jf. konkurslovens § 61, stk. 1. Landsretten giver derfor [den ansatte] medhold i lønkravet som opgjort i den subsidiære påstand.«
(...)
- Side 364 -
sag, og som efter de foreliggende oplysninger er ganske sædvanlige og indgået for den kommende sæson, kan konkursreguleres efter konkurslovens § 61«. Se om skuespillere tillige U 1983.2 H, hvor kortere aftaler heller ikke blev konkursreguleret.
(...)
...direktør i ---. Fratrædelsesgodtgørelsen findes at burde reguleres svarende til 6 måneders løn.« Dommens resultat må formentlig læses i sammenhæng med direktørens manglende oplysninger om sit nye ansættelsesforhold. Realiteten af dommen er således, at direktøren alene får et krav mod boet, indtil sin nye ansættelse, og desuden et værdiløst § 98-krav.
- Side 366 -
Højesteret, at der må ske en konkursregulering efter konkurslovens § 61, stk. 1, og at et rimeligt varsel i det foreliggende tilfælde kan fastsættes til 9 måneder.«