Bøger, som nævner Ligebehandlingsloven § 15

Godtgørelse i ansættelsesretlig kontekst

- Side 264 -

...Lbkg. nr. 156 af 22. februar 2019 om ligeløn til mænd og kvinder. og af særlig interesse for denne afhandling – ligebehandlingsloven. 9 9. Lbkg. nr. 1385 af 21. december 2005 om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse. I relation til seksuel chikane kan der ydes godtgørelse både i henhold til ligebehandlingslovens §§ 14 og 15.

Læs på Jurabibliotek



Det præventive hensyn i EU-retten

- Side 266 -

...foranstaltninger, der er tilstrækkelige til at opfylde formålet med direktivet og drage omsorg for, at de berørte personer kan påberåbe sig de rettigheder, der flyder af direktivet ved de nationale domstole. I konsekvens af Draehmpahl-dommen blev godtgørelsesloftet på 39 uger i ligebehandlingslovens § 15 ophævet. Se nærmere herom i kapitel 16 om viktimisering.

Læs på Jurabibliotek


Overordnet om godtgørelse og seksuel chikane

...tilkendes en godtgørelse for viktimisering – dvs. ringere behandling som følge af krav om ligebehandling. Uden for arbejdsmarkedsreguleringen kan tilkendes en tortgodtgørelse for seksuel chikane i henhold til erstatningsansvarslovens § 26, ligesom der kan tilkendes en godtgørelse for seksuel chikane i henhold til ligestillingslovens § 2, jf. § 3 c.

Læs på Jurabibliotek



Godtgørelser: 50.000-100.000 kr.

- Side 274 -

...kvindelige kontorassistent] skulle dele kontor med [afdelingsformanden], og at han var hendes nærmeste foresatte. « Herefter fastsatte Sø- og Handelsretten skønsmæssigt godtgørelsen til 100.000 kr. Det bemærkes, at sagen er rejst i henhold til ligebehandlingslovens § 15 om viktimisering, men godtgørelsen tilkendes uanset dette i henhold til lovens § 14.

Læs på Jurabibliotek



Sammenfattende om udmåling af godtgørelse

- Side 284 -

...imidlertid en sådan udvikling i relation til ligebehandlingslovens § 14. Derimod ses en tendens henimod, at ligebehandlingslovens § 15 om viktimisering i højere grad påberåbes. Der ses endnu ikke sager, hvor spørgsmålet om den krænkedes ophævelse af ansættelsesforholdet anskues som et spørgsmål om viktimisering. Se nærmere om viktimisering i kapitel 16.

Læs på Jurabibliotek