Bøger, som nævner Skatteforvaltningsloven § 20

Bemærk, at § 20 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 20, om det har en betydning.

Varslingspligtens område

- Side 62 -

...varslet overfor hustruen i medfør af lovens § 20, stk. 1, hvis hendes pligtmæssige selvangivelsesoplysninger var blevet ændret som en direkte konsekvens af en ansættelse af hendes ægtefælle, fx hvis ægtefællerne havde fordelt renteudgifter mellem sig, og det ved ligningen af ægtefællen konstateres, at de samlede renteudgifter er mindre end selvangivet.

Læs på Jurabibliotek


Varslingsfristens begyndelsestidspunkt

...kommentarer, side 456, antager, at der kan være tilfælde, hvor anskaffelsessummer, kildeisolerede tab, genplacering af avance mv. foretages som egentlige selvangivelsesdispositioner, og dermed vil skulle lignes fra tidspunktet for selvangivelsen efter fristerne for dette. Problemstillingen ses dog ikke at være behandlet i praksis. De væsentligste af de

Læs på Jurabibliotek



Varslingsbrevets indhold

- Side 66 -

...fremgår af citatet fra forarbejderne, skal agterskrivelsen endvidere indeholde en begrundelse. Begrundelsen skal ifølge skatteforvaltningslovens § 20, stk. 1, 2. pkt., opfylde de krav til begrundelsen af en forvaltningsafgørelse, der følger af forvaltningsloven. Det er således reglerne om begrundelse i forvaltningslovens §§ 22-24, der er afgørende.

Læs på Jurabibliotek



Høringsfristens længde

- Side 67 -

...Skatteforvaltningsloven med kommentarer, side 394-398. Bestemmelsen er ikke til hinder for, at der gives en længere frist, hvilket ofte sker i praksis. Det følger af lovens ordlyd, at der med den skattepligtiges samtykke kan fastsættes en kortere frist end 15 dage. Denne mulighed er tænkt anvendt i situationer, hvor den skattepligtige ønsker en hurtig afgørelse.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...ikke overholdt, og afgørelsen vil normalt være ugyldig, jf. fx TfS 1994,772 og SKM 2014.472 LSR. Har den manglende udarbejdelse og/eller fremsendelse af sagsfremstilling ikke haft konkret betydning for sagens afgørelse, vil afgørelsen trods manglen alligevel ikke være ugyldig, jf. fx SKM 2005.276 VLD og SKM 2009.278 LSR. Sagsfremstillingen sendes til

Læs på Jurabibliotek



Hvornår skal der træffes kendelse?

- Side 70 -

...årsopgørelse, og skatteansættelsen var derfor korrekt foretaget. Kan skattemyndighederne se, at årsopgørelsen ikke vil kunne være klar inden fristen, vil det derfor være nødvendigt at udstede en egentlig afgørelse (kendelse) inden fristens udløb, for at skatteansættelsen er foretaget rettidigt. 131 131. Jf. Skatteforvaltningsloven med kommentarer, side 457.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 71 -

Hvis den skattepligtige gør indsigelse mod agterskrivelsen, skal den skattepligtige derimod have skriftlig underretning om ændringen i form af en egentlig afgørelse (kendelse), jf. skatteforvaltningslovens § 20, stk. 2, sidste pkt. modsætningsvist. Afgørelsen (kendelsen) kan påklages efter de almindelige regler herom.

Læs på Jurabibliotek